Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu un biezpiena kūka

20 jūnija, 2017 4 komentāru

Rabarberi un biezpiens ir forša kombinācija – maigā biezpiena garša kopā ar aso rabarberu pareizajā proporcijā ir izcili. Vienīgi jāmēģina notrāpīt ar īsto cukura daudzumu – lai nebūtu par skābu un arī lai cukurs nedominētu pārējās garšas. Iesaku šo kūku baudīt padzisušu, jo tikko no krāsns tā vēl nav ieguvusi īsto konsistenci. Konsistence – pa vidu starp kūku un biezpiena sacepumu, ar nedaudz jūtamu biezpiena struktūru (atkarīgs, protams, no tā, kāds biezpiens tiek izmantots!). 

Izejvielas:

  • 100 grami sviesta
  • 220 grami miltu
  • 200 grami cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 lielas lauku olas
  • 230 grami biezpiena
  • Miziņa no nevaskota (bio) apelsīna (var izmantot arī citronu)
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma (pievieno, ja biezpiens ir sauss un graudains)
  • 230 grami mizotu rabarberu mazos gabaliņos
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Apaļa panna 23 cm diametrā

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē. 
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. 
  3. Miltus vidēja izmēra bļodā sajauc ar cukuru, cepamo pulveri un sāli.
  4. Putojamajā bļodā saputo olas, tām pievieno biezpienu, sviestu, apelsīna miziņu un skābo krējumu (ja izmanto). Atkal saputo. 
  5. Abu bļodu saturus savieno, maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Beigās iemaisa rabarberu gabaliņus.
  6. Pannu izklāj ar cepamo papīru (alternatīva – ietaukot), lej iekšā mīklu un liek cepties uz 45-50 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru. 

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Apelsīna miziņa, Biezpiena kūka, Biezpiens, Kviešu milti, Lauku olas, Pūdercukurs, Rabarberi, Skābais krējums, Sviests

« Rabarberu un zemeņu debesmanna
Recepšu idejas: Kā uzklāt gardāko Līgo galdu? »

Comments

  1. Inese says

    27 jūnija, 2017 at 15:55

    Paldies par recepti! Vakar cepu, šodien visa ğimene atzina par gardu esam. Vispār pagaidām vēl neesmu vīlusies nevienā šī bloga receptē :)

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      27 jūnija, 2017 at 18:27

      Tas ļoti priecē! Tā ir – blogā var atrast tikai pārbaudītas receptes un bieži vien vairākkārt izmēģinātas :)

      Atbildēt
  2. Elīna says

    29 jūnija, 2017 at 23:20

    Paldies Linda! Šī noteikti būs mana šīs vasaras favorītkūka, kamēr rabarberi būs pieejami :)

    Atbildēt
  3. Ilze says

    30 jūnija, 2017 at 17:57

    Ļoti garda. Sanāca perfekti ar pirmo reizi. Paldies par recepti.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...