Šķiet, ikvienas ģimenes kulinārajā arsenālā ir vairākas ātro kūku receptes – šī ir manējā un domāta rabarberu sezonai. Tās pagatavošana neaizņems daudz laika, vienīgi jāatceras sviests laicīgi izņemt no ledusskapja, lai tas gatavošanas brīdī būtu mīksts, jo mīksts. Kūku var cept gan taisnstūrveida formā (20 x 30 cm), gan apaļajā (23 vai 26 cm diamtrā; ja izmanto 23 cm kūkas formu, cep dažas minūtes ilgāk nekā norādīts receptē).
Izejvielas:
- 115 grami sviesta istabas temperatūrā
- 240 grami miltu
- Puse tējkarote sodas
- Šķipsna sāls
- 240 ml kefīra
- 210 grami cukura
- 1 L vai XL izmēra ola
- 220 grami rabarbaru, nomizotu un sagrieztu gabaliņos
- 1 tējkarote malta kanēļa
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ietauko cepamo formu 20×10 cm.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, sodu un sāli, noliek malā.
- Saputo kopā sviestu ar 180 gramiem cukura, līdz sviests kļuvis gaišāks un gaisīgāks. Ieputo olu un turpina putot vēl vismaz minūti. Tad pamīšus šajā masā liek trešdaļu miltu un trešdaļu kefīra, līdz visi produkti pievienoti un izveidojusies viendabīga mīkla. Beigās iemaisa rabarberu gabaliņus. Lej sagatavotajā pannā un virspusi izlīdzina.
- Atlikušos 30 gramus cukura sajauc kopā ar kanēli un pārkaisa kūkai. Liek cepties uz 30-35 minūtēm. Pirms pasniegšanas atdzesē vismaz pusstundu.
Saule says
Saputo kopā sviestu ar 180 gradiem cukura – kā šo var dabūt gatavu?:) Paldies, tiešām ļoti viegli un ātri pagatavojama kūka.