Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rabarberu saldējums (bez saldējuma mašīnas)

4 jūlija, 2017 Leave a Comment

Saldējums, kura pamatā ir kondensētais piens, pēdējā laikā ir kļuvis ļoti populārs. Un ne velti – to pagatavot ir ļoti vienkārši, nav nepieciešama saldējuma mašīna, saldējumam ir vien pāris sastāvdaļas. Turklāt ar garšām var variēt pēc savas patikas. Kondensētajam pienam esmu pievienojusi gan skābo, gan saldo krējumu – atkarībā no vēlamā rezultāta. Šo rabarberu saldējumu pirms sasaldēšanas uz dažām minūtēm ieliku saldējuma mašīnā un tas rezultātā izdevās izcili krēmīgs. Iesaku izmēģināt – rabarberu vietā var pievienot vasaras ogas. Šoreiz krāsai un garšai pieliku arī nedaudz zemenes un pierīvēju apelsīna miziņu, bet arī bez šiem elementiem saldējums būs gards.

Izejvielas (2.5 litriem saldējuma):

  • 900 grami rabarberu biezeņa (rabarberus NEmizo, sagriež 1 cm garos gabaliņos un vāra kopā ar 70 ml ūdens, pa laikam apmaisot, līdz rabarberi kļuvuši mīksti, pēc tam masu sablenderē)
  • lielā budža ar kondensēto pienu ar cukuru (766 ml)
  • 1 litrs saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
  2. Ja nav saldējuma mašīnas, masu lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Pēc stundas apmaisa. Pēc 2 stundām saldējums ir gatavs pasniegšanai. Var uzglabāt sasalušu ilgāk, bet tad pirms pasniegšanas kādas 15 minūtes jāatlaidina. Vēlams izlietot nedēļas laikā.
  3. Ja izmanto saldējuma mašīnu, gatavo saldējumu pēc ražotāja norādījumiem. Liek saldētavā sasalt uz divām stundām. Pasniedz. Var uzglabāt sasalušu ilgāk, bet tad pirms pasniegšanas kādas 15 minūtes jāatlaidina. Vēlams izlietot nedēļas laikā.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Kondensētais piens, Rabarberi, Saldais krējums, Saldējums

« Ātrā rabarberu un kefīra kūka
‘POSITIVUS’ GARDĒŽIEM: KĀ LUTINĀS LABĀKIE PAVĀRI UN RESTORĀNI »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...