Saldējums, kura pamatā ir kondensētais piens, pēdējā laikā ir kļuvis ļoti populārs. Un ne velti – to pagatavot ir ļoti vienkārši, nav nepieciešama saldējuma mašīna, saldējumam ir vien pāris sastāvdaļas. Turklāt ar garšām var variēt pēc savas patikas. Kondensētajam pienam esmu pievienojusi gan skābo, gan saldo krējumu – atkarībā no vēlamā rezultāta. Šo rabarberu saldējumu pirms sasaldēšanas uz dažām minūtēm ieliku saldējuma mašīnā un tas rezultātā izdevās izcili krēmīgs. Iesaku izmēģināt – rabarberu vietā var pievienot vasaras ogas. Šoreiz krāsai un garšai pieliku arī nedaudz zemenes un pierīvēju apelsīna miziņu, bet arī bez šiem elementiem saldējums būs gards.
Izejvielas (2.5 litriem saldējuma):
- 900 grami rabarberu biezeņa (rabarberus NEmizo, sagriež 1 cm garos gabaliņos un vāra kopā ar 70 ml ūdens, pa laikam apmaisot, līdz rabarberi kļuvuši mīksti, pēc tam masu sablenderē)
- lielā budža ar kondensēto pienu ar cukuru (766 ml)
- 1 litrs saldā krējuma
Gatavošana:
- Visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
- Ja nav saldējuma mašīnas, masu lej aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Pēc stundas apmaisa. Pēc 2 stundām saldējums ir gatavs pasniegšanai. Var uzglabāt sasalušu ilgāk, bet tad pirms pasniegšanas kādas 15 minūtes jāatlaidina. Vēlams izlietot nedēļas laikā.
- Ja izmanto saldējuma mašīnu, gatavo saldējumu pēc ražotāja norādījumiem. Liek saldētavā sasalt uz divām stundām. Pasniedz. Var uzglabāt sasalušu ilgāk, bet tad pirms pasniegšanas kādas 15 minūtes jāatlaidina. Vēlams izlietot nedēļas laikā.
Atbildēt