Šos mafinus var gatavot gan bez glazūras, gan ar to. Pirmajā gadījumā cukura daudzumu iesaku palielināt par 50 gramiem. Mafini ir sulīgi, bagāti ar ogām. Var izmantot gan meža, gan dārza mellenes.
Izejvielas (16 mafiniem):
- 2 olas
- 120 grami cukura
- 100 grami izkausēta un atdzesēta sviesta vai neitrālas garšas augu eļļas
- 125 ml piena
- 250 grami miltu (no tiem 90 gramus aizstāju ar rupji maltiem rudzu miltiem)
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 250 grami melleņu
Dekorēšanai:
Sauja melleņu
- Glazūrai:
- 50 grami baltās šokolādes (var izmantot arī tumšo vai piena)
- 1 ēdamkarote jogurta
- 2 ēdamkarotes piena
Gatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem – izklāj pannu ar mafinu papīrīšiem vai ietauko formiņas.
2. Mellenes noskalo un nožāvē.
3. Saputo olas cukuru, līdz masa kļūst pufīga. Pievieno sviestu vai eļļu, saputo vēlreiz (ja pievieno eļļu, maisa, nevis puto). Iemaisa pienu.
4. Otrā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
5. Abu bļodu saturu apvieno, sajaucot viendabīgā masā, beigās uzmanīgi iemaisa mellenes.
6. Mīklu sadala 16 vienādās daļās mafinu formiņās un cep 25 minūtes. Pirms glazūras uzklāšanas pilnībā atdzesē.
7. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē balto šokolādi, iemaisa pienu. 5 minūtes atdzesē un iemaisa jogurtu. Pārklāj mafinus, dekorē ar mellenēm.
Atbildēt