Ēdiens, ar kuru saistās bērnības atmiņas, vienmēr ir īpašs. Arī šo šokolādes krēmu atceros gan mammas gatavotu, gan ārpus mājām ēstu. Tagad nolēmu to pagatavot pati! Tas ir bezgala vienkārši un vajadzīgas vien dažas sastāvdaļas. Pasniedzu ar dzērveņu ķīseli, kuru gatavoju no dzērveņu sīrupa (uzvāra ūdeni (1.5 l), pievieno sīrupu un cukuru pēc garšas, pieliek arī pāris ēdamkarotes citrona sulas; beigās iemaisa 2-3 karotes ūdenī izšķīdinātu kartupeļu miltu, pēc miltu pievienošanas uzreiz noņem no uguns). Labu apetīti! Krēma receptes autore: Ņina Masiļūne, ar maniem pielāgojumiem – liku par ēdamkaroti vairāk kakao, lai izteiktāka garša un divreiz vairāk želatīna.
Sastāvdaļas:
- 2 tējkarotes želatīna
- 2 lauku olu dzeltenumi
- 3-4 karotes cukura
- 3 ēdamkarotes kakao
- 1/2 glāze piena
- 1 glāze saldā krējuma
Gatavošana:
- Želatīnu aplej ar dažām karotēm ūdens un atstāj uzbriest 10 minūtes.
- Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaišus un pufīgus, ieputo kakao pulveri.
- Pienu uzvāra, nogriež uguni un iemaisa pienā želatīnu. Pienu ļoti lēnām lej iekšā olu dzeltenumos, nepārtraukti putojot. Noliek atdzesēties.
- Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iemaisa olu un piena masā. Salej formiņās un noliek vēsumā sastingt.
- Lai izņemtu krēmu no trauciņiem, tos patur zem karsta ūdens, var “izbraukt” ar nazi gar trauku maliņām. Pasniedz ar ogu mērci.
lea says
cik daudz krēma sanāk no šī daudzuma sastāvdaļām?
Linda Tellgrena says
4-5 porcijām.
Kristine says
Ir iespējams ar kaut ko aizstāt saldo krējumu un pienu? Ļoti sagribējās, bet šobrīd piena produktus nevaru lietot.
Linda Tellgrena says
Neesmu mēģinājusi aizstāt šajā receptē. Bet varētu izdoties, saldā krējuma vietā izmantojot augu putukrējumu uz augu bāzes (nopērkams Gemosā) un piena vietā – augu pienu (piemēram, kokospienu).
Agnese says
Cukurs domāts tējkarotes vai ēdamkarotes?
Ieva says
Pieliku tējkarotes un prasījās saldāku, nākamreiz likšu ēdamkarotes.
Linda, ļoti labs saldais, paldies! :)