Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Šokolādes krēms (kā bērnībā)

9 oktobra, 2017 6 komentāru

Ēdiens, ar kuru saistās bērnības atmiņas, vienmēr ir īpašs. Arī šo šokolādes krēmu atceros gan mammas gatavotu, gan ārpus mājām ēstu. Tagad nolēmu to pagatavot pati! Tas ir bezgala vienkārši un vajadzīgas vien dažas sastāvdaļas. Pasniedzu ar dzērveņu ķīseli, kuru gatavoju no dzērveņu sīrupa (uzvāra ūdeni (1.5 l), pievieno sīrupu un cukuru pēc garšas, pieliek arī pāris ēdamkarotes citrona sulas; beigās iemaisa 2-3 karotes ūdenī izšķīdinātu kartupeļu miltu, pēc miltu pievienošanas uzreiz noņem no uguns). Labu apetīti! Krēma receptes autore: Ņina Masiļūne, ar maniem pielāgojumiem – liku par ēdamkaroti vairāk kakao, lai izteiktāka garša un divreiz vairāk želatīna.

Sastāvdaļas:

  • 2 tējkarotes želatīna
  • 2 lauku olu dzeltenumi
  • 3-4 karotes cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 glāze piena
  • 1 glāze saldā krējuma

Gatavošana:

  1. Želatīnu aplej ar dažām karotēm ūdens un atstāj uzbriest 10 minūtes.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaišus un pufīgus, ieputo kakao pulveri.
  3. Pienu uzvāra, nogriež uguni un iemaisa pienā želatīnu. Pienu ļoti lēnām lej iekšā olu dzeltenumos, nepārtraukti putojot. Noliek atdzesēties.
  4. Saldo krējumu saputo stingrās putās. Iemaisa olu un piena masā. Salej formiņās un noliek vēsumā sastingt.
  5. Lai izņemtu krēmu no trauciņiem, tos patur zem karsta ūdens, var “izbraukt” ar nazi gar trauku maliņām. Pasniedz ar ogu mērci.

 

 

Filed Under: Deserti, Receptes Tagged With: Bērnības ēdiens, Dzērvenes, Kakao pulveris, Saldais krējums, Želatīns

« Rudzu banānmaize
Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē »

Comments

  1. lea says

    10 oktobra, 2017 at 15:15

    cik daudz krēma sanāk no šī daudzuma sastāvdaļām?

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      12 oktobra, 2017 at 10:53

      4-5 porcijām.

      Atbildēt
  2. Kristine says

    6 novembra, 2017 at 21:42

    Ir iespējams ar kaut ko aizstāt saldo krējumu un pienu? Ļoti sagribējās, bet šobrīd piena produktus nevaru lietot.

    Atbildēt
    • Linda Tellgrena says

      20 novembra, 2017 at 18:37

      Neesmu mēģinājusi aizstāt šajā receptē. Bet varētu izdoties, saldā krējuma vietā izmantojot augu putukrējumu uz augu bāzes (nopērkams Gemosā) un piena vietā – augu pienu (piemēram, kokospienu).

      Atbildēt
  3. Agnese says

    23 decembra, 2019 at 19:34

    Cukurs domāts tējkarotes vai ēdamkarotes?

    Atbildēt
    • Ieva says

      11 aprīļa, 2020 at 18:55

      Pieliku tējkarotes un prasījās saldāku, nākamreiz likšu ēdamkarotes.
      Linda, ļoti labs saldais, paldies! :)

      Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...