Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Liellopa​ ​ribiņas​ ​ar​ ​gaļas​ ​bumbiņām​ ​jeb​ ​“T’FINA​ ​PKAILA”

26 oktobra, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “NovaTours” ceļojumiem

“T’fina Pkaila” ir tradicionāls ēdiens, kuru gatavo Tunisijas ģimenēs svētku galdam. Katrā ģimenē tam ir savas variācijas, tomēr pamata elementi saglabājas – buljons, liellopa gaļa un pacietīga sautēšana vairāku stundu garumā. Rezultātā tiek iegūts ļoti aromātisks un sātīgs ēdiens, bez kura nav iedomājama svarīgāko svētku svinēšana.

Ja vēlies pagaršot ēdienu tā dzimtenē, savu ceļojumu uz Tunisiju meklē: http://ej.uz/wxdg

Izejvielas​ ​(6-8​ ​porcijām):
Gaļas bumbiņām:
● eļļa cepšanai
● 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
● 450 grami maltās gaļas
● 1 ēdamkarote maltu romiešu ķimeņu (kumīna)
● puse ēdamkarotes maltu melno piparu
● 1 ēdamkarote svaiga koriandra, sakapāta
● 2 tējkarotes sāls
● 1.5 tējkarotes saldās paprikas pulvera
● puse tējkarotes malta kanēļa
● 1 ola, viegli sakulta

 

 

 

Zupai:
● eļļa cepšanai
● 450 grami liellopa ribiņu ar gaļu
● sāls un malti melnie pipari pēc garšas
● 4 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
● 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
● 5 glāzes liellopa buljona
● 170 grami svaigu spinātu
● 400 ml konservētu un noskalotu balto pupiņu

 

 

 

 

Gatavošana:
Gatavo gaļas bumbiņas: uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz caurspīdīgs (3-4 minūtes). Sīpolus liek lielā bļodā kopā ar malto gaļu, garšvielām, koriandru un olu. Visu kārtīgi samaisa un ar rokām veido 2.5 līdz 3 centimetrus lielas bumbiņas. Bumbiņas cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas.

Gatavo zupu: Ribiņas ierīvē ar sāli un pipariem. Cep no abām pusēm uz vidēji augstas uguns skaisti brūnas. Noņem no pannas. Lielā katlā uz zemas uguns apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie karamelizējušies. Pievieno ribiņas un buljonu un sagaida pirmo burbuli. Samazina uguni un
zemas uguns sautē apmēram 1 stundu. Beigās pievieno gaļas bumbiņas, turpina vārīt 5 minūtes. Pievieno spinātus un pupiņas, sautē 3-4 minūtes. Pasniedz.

Gatavo gaļas bumbiņas: uzkarsētā eļļā uz pannas apcep sīpolu, līdz caurspīdīgs (3-4 minūtes). Sīpolus liek lielā bļodā kopā ar malto gaļu, garšvielām, koriandru un olu. Visu kārtīgi samaisa.

 

Bumbiņas cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnas.

 

Ribiņas ierīvē ar sāli un pipariem. Cep no abām pusēm uz vidēji augstas uguns skaisti brūnas. Noņem no pannas. Lielā katlā uz zemas uguns apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie karamelizējušies.

 

Samazina uguni un zemas uguns sautē apmēram 1 stundu. Beigās pievieno gaļas bumbiņas, turpina vārīt 5 minūtes. Pievieno spinātus un pupiņas, sautē 3-4 minūtes. Pasniedz.

 

Filed Under: Liellopa gaļas ēdieni Tagged With: Baltās pupiņas, Koriandrs, Liellopa buljons, Liellopa ribiņas, Malta liellopa gaļa, Malts kanēlis, Romiešu ķimenes, Saldās paprikas pulveris, Spināti, Tunisijas virtuve

« Fusilli pasta ar garnelēm ķiplokos
Glazētā ābolkūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...