Veselīgi cepumi, kurus var padarīt piemērotus arī svētku galdam, tos papildinot ar tumšo vai balto šokolādi. Garda uzkorda, ko likt uz kārā zoba, kamēr top galvenā dienas maltīti. Ikdienas lietošanai – var nepievienot cukuru, atstājot tikai cukura sīrupu. Šie cepumi arī ļoti labi uzglabājas (vismaz nedēļu, vislabāk ledusskapī).
Izejvielas (20 cepumiem):
- 100 g sviesta istabas temperatūrā
- 50 g cukura (vislabāk – gaišais muskovado cukurs)
- 2 ēd. k. medus vai cukura sīrupa
- 1/2 tējk. dzeramās sodas
- 2 ēd. k. karsta ūdens
- 125 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g “Dobeles dzirnavnieka” pilngraudu auzu pārslu
- 75 g dažādu sēkliņu – ķirbju, saulespuķu, sezama
- 60 g šokolādes dekorēšanai
Gatavošana:
- Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. Pannu izklājiet ar cepamo papīru.
- Dziļā pannā vai katliņā lieciet sviestu, cukuru un medu vai cukura sīrupu, lēnām uzsildiet un maisot sagaidiet līdz cukurs izkusis. Mazā trauciņā sajauciet sodu ar karstu ūdeni, pievienojiet pannas saturam un samaisiet.
- Bļodā samaisiet miltus, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un sēkliņas. Pievienojiet pannas saturam un samaisiet. Izmantojot karoti, veidojiet apaļus cepumiņus un lieciet tos vienādos attālumos uz sagatavotās pannas (2-3 cm vienu no otra).
- Cepiet krāsnī 8-10 minūtes, līdz tie kļuvuši skaisti zeltaini. Cepšanas procesa laikā cepumu virspusīgi nedaudz pieplaciniet ar karotes apakšpusi. Atdzesējiet tos, jo uzreiz pēc izņemšanas no krāsns cepumi būs ļoti mīksti. Viegli pārslakiet ar izkausētu šokolādi.
Līga says
Man cepumi pēc atdzišanas palika joprpjām drupeni? Kapēc tā? Neliku cukura sīrupu, un cukuru- aizvietoju ar kļavu. Vai tas varētu būt tāpēc?
Linda Tellgrena says
Jā, šīs abas lietas būtu varējušas ietekmēt cepumu struktūru. Man arī nepatīk lieks cukurs, bet nekad no receptes no neizņēmu, tikai samazinu uz pusi tieši šī iemesla dēļ. Arī šajā receptē, salīdzinot ar tās oriģinālo no Nigella Lawson, cukura daudzums bija jau uz pusi samazināts!