Sagatavojies svētkiem eksotisku garšu noskaņās! Kardamons, apelsīns, mandeles satiekas šajā kūka kā skaistā ziemas simfonijā. Dekorē ar granātābolu sēkliņām un pistācijām, papildini ar rozmarīna zariņiem.
Savu ceļojumu uz Maroku meklē ŠEIT!
Izejvielas:
- 200 grami miltu
- 125 grami mandeļu miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 150 grami cukura
- 2 olas
- 280 grami grieķu jogurta vai 12% skābā krējuma
- 150 grami neitrālas garšas eļļas
- Miziņa no 1 apelsīna, rīvēta
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 tējkarote malta kardamona
- Ja vēlies – 2 tējkarotes apelsīnu ziedūdens (nopērkams u/v Stockmann un bio veikalos)
Glazūrai:
- 225 grami pūdercukura
- 2-3 ēdamkarotes apelsīnu sulas vai piena
- Dekorēšanai – pistācijas un granātābolu sēkliņas
Gatavošana:
- Sajauc kopā miltus, mandeļu miltus, cukuru un cepamo pulveri. Otrā bļodā saputo olas ar grieķu jogurtu vai krējumu un eļļu. Abu bļodu saturu savieno un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Beigās iemaisa arī garšvielas un ziedūdeni.
- Ietauko kūkas formu (2 litrīgo) un lej tajā mīklu. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
- Gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar 2 karotēm apelsīnu sulas vai piena. Maisa, līdz izveidojas pabiezai pastai līdzīga masa. Ja nepieciešams, pievieno trešo karoti šķidruma.
- Glazūru pārlej kūkai un dekorē ar pistācijām un granātābolu sēkliņām.
Atbildēt