Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zemesriekstu siera kūka

December 11, 2017 3 Comments

Recepte tapusi sadarbībā ar “Smiltene”

Šī kūka ir īsti piemērota svētku galdam – bagātīga, atmiņā paliekoša un grēcīgi garda. Kūkai nav jāpievieno želatīns, tā nav jācep, siera masa sastingst vēsumā (tādēļ kūku pasniedz tūlīt pēc izņemšanas no ledusskapja). Galvenais, to uzglabāt ļoti vēsā vietā, lai viegli sagriezt un patīkami ēst. Zemesriekstu garša kūkā ir jūtama, bet nav nomācoša, tekstūra – izteikti krēmīga un patīkama.

Izejvielas (10-12 personām):

Pamatnei:

  • 270 grami šokolādes cepumu
  • 90 grami “Smiltene” sviests

Pildījumam:

  • 450 grami “Smiltene” svaigais siers “Klasiskais” istabas temperatūrā
  • 350 grami nesaldināta zemesriekstu sviesta bez papildus piedevām
  • 140 grami pūdercukura
  • 140 grami “Smiltene” skābais krējums ar 20% tauku saturu
  • 140 grami “Smiltene” saldais krējums ar 35% tauku saturu

Šokolādes kārta:

  • 200 grami tumšās šokolādes
  • 200 grami “Smiltene” saldais krējums ar 35% tauku saturu
  • Dekorēšanai – ogas, cukura dekori

Gatavošana:

Gatavo pamatni:

Sviestu izkausē un atdzesē. Blenderī samaļ cepumus kopā ar sviestu. Ja blendera nav, cepumus saberž ar pirkstiem vai maisiņā izrullē ar mīklas rulli viendabīgā masā, sajauc ar sviestu. Cepamo formu ar noņemamām malām (23 cm diametrā) ietauko ar eļļu, pamatni var izklāt ar cepamo papīru. Cepumu masu liek formā un izlīdzina vienādā kārtā, viegli piespiežot pie pamatnes. Noliek vēsumā.

Gatavo pildījumu:

Svaigo sieru saputo ar zemesriekstu sviestu. Pievieno pūdercukuru, skābo un saldo krējumu. Visu turpina kult vēl 3-4 minūtes. Pilda kūkas formā, virspusi izlīdzina. Liek vēsumā vismaz uz 3 stundām, vislabāk uz nakti.

Gatavo šokolādi pārliešanai:

Katliņā lej saldo krējumu, lēnām uzvāra un sagaida pirmo burbuli. Pievieno gabaliņos salauztu šokolādi, noņem no uguns. Atstāj uz pāris minūtēm. Tad ar koka karoti maisa, līdz izveidojas vijīga, spīdīga masa. Atdzesē 10 minūtes istabas temperatūrā, līdz šokolāde kļuvusi silta (bet vēl nav atdzisusi).

Kūku izņem no lejsskapja un uzmanīgi izņem no formas. Ja nepieciešams, pirms formas malas noņemšanas ar nazi “izbrauc” starp kūku un formas maliņu. Pāri kūkai lēnām lej šokolādes masu, izlīdzina virspusi un dekorē. Noliek vēsumā sastingt (aptuveni 1 stundu). Griež gabalos un pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no ledusskapja.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Kūka, Pūdercukurs, Saldais krējums, Siera kūkas, Skābais krējums, Smiltene, Šokolādes cepumi, Tumšā šokolāde, Zemesriekstu sviests, Ziemassvētku ēdieni

« Marokāņu apelsīnu un jogurta kūka
Mājās gatavots snikers (bezglutēna) + Padomi bezglutēna konditorejai »

Comments

  1. Aija says

    December 12, 2017 at 16:27

    Labdien! Lasu Ziemassvētku kūkas recepti, izskatās interesanta, bet vai pildījums bez želatīna netecēs āŗā???

    Reply
  2. Strautniece says

    December 25, 2017 at 23:18

    Fantastiska kūka!!!!

    Reply
  3. Liene says

    April 17, 2018 at 17:06

    Vai kūka turēsies kopā? Vai nav nepieciešams zelantīns?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in