Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kartupeļi ar bešamela mērci

21 decembra, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Neparasts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Sāls rada kraukšķīgu garoziņu, bet krēmīgā mērce papildina garšas buķeti. Atliek vien piedevās pasniegt svaigus salātus, un otrais ēdiens gatavs.

Izejvielas:

  • 500 g rupjās jūras sāls
  • 1 kg vidēja izmēra, pēc iespējas vienādu kartupeļu
  • 250 g kūpināta cūkas cauraudzīša, sagriezts mazos kubiņos
  • 50 g sviesta
  • 2.5 ēd.k. “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
  • 375 ml piena
  • 2 ēd.k. franču sinepju
  • 1 ēd.k. pilngraudu sinepju
  • 80 grami rīvēta siera
  • 2 olu dzeltenumi
  • Sāls pēc garšas
  • Zaļie salāti pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomizo kartupeļus un sadursta ar dakšu. Sāli vienmērīgi izkaisa cepamajā pannā. Pa virsu kārto kartupeļus. Cep aptuveni 40 – 50 minūtes vai līdz kartupeļi gatavi. Katru kartupeli iegriež krusteniski četrās daļās. Paver vaļā un sapilda ar ¾ gaļas.
  2. Gatavo bešamela mērci: uz pannas izkausē sviestu, iemaisa miltus, uzkarsē, līdz viss sāk burbuļot. Noņem no plīts un pakāpeniski lej klāt pienu, nepārtraukti maisot. Liek atpakaļ uz uguns un turpina maisīt 2 – 3 minūtes, līdz mērce kļuvusi viendabīga un sabiezējusi. Iemaisa sinepes un lielāko daļu siera. Noņem no plīts un iemaisa olu dzeltenumus. Pievieno sāli pēc garšas.
  3. Cepeškrāsns temperatūru paaugstina līdz 220 grādiem. Pārlej mērci pāri katram kartupelim. Pārber pāri atlikušo gaļu un sieru. Cep aptuveni 15 – 20 minūtes līdz mērce kļūst gaiši zeltaina. Izņem no krāsns un pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni, Dārzeņu ēdieni Tagged With: Cūkas cauraudzis, Dobeles dzirnavnieks, Franču sinepes, Jūras sāls, Kartupeļi, Piens, Pilngraudu sinepes

« Mājās gatavots snikers (bezglutēna) + Padomi bezglutēna konditorejai
Bezglutēna piparkūkas »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...