Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Bezglutēna piparkūkas

decembris 22, 2017 Leave a Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar “LJ PRO”

Glutēna izslēgšana no ēdienkartes nenozīmē, ka svētki jāpavada bez piparkūkām! Šeit recepte, kuras rezultātā patīkami kraukšķīgas, gana trauslas piparkūkas. 

Izejvielas:

  • 175 grami “Doves Farm” bezglutēna kviešu miltu “FREEE” (iegādājami gan lielveikalos, gan eko veikaliņos – Rimi veikalu tīklā un u/v Stockmann, kā arī dažādos eko un dabīgu produktu veikalos visā Latvijā, kā arī veikalā “Pirkumiņš” (arī internetveikalā)
  • 2 tējkarotes piparkūku garšvielas
  • ja vēlies – rīvēta miziņa no puses nevaskota apelsīna
  • ½ tējkarote ksantāna (var iegādāties lielveikalos SKYm kā arī eko un dabīgo produktu veikalos; ja interesē konkrētas adreses, uzraksti man FB vai Instagram, nosūtīšu sarakstiņu!)
  • ½ tējkarote sodas
  • 75 grami cukura
  • 50 grami sviesta
  • 2 ēdamkarotes zeltainā cukura sīrupa vai melases, vai iesala ekstrakta
  • 2 olas (viena mīklai, otra – piparkūku pārsmērēšanai)
  • Piparkūku dekori

Gatavošana:

  1. Samaisa kopā miltus, piparkūku garšvielu, ksantānu un sodu lielā bļodā.
  2. Mazā katliņā uz zemas uguns liek cukuru, sviestu un sīrupu, maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Katliņa saturu ielej miltos. Var maisīt virtuves kombainā ar “paddle attachement”, vai ar roku ar koka karoti. Beigās iemaisa viegli sakultu olu. Turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Liek bļodā, pārklāj un atstāj vēsumā uz 30 minūtēm.
  3. Ar cepamo papīru izklāj 2 cepamās pannas.
  4. Mīklu liek starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē vienmērīgi plānā kārtā (3 mm). Ar formiņām izspiež cepumus un liek uz pannas. Pārsmērē ar otiņu ar viegli sakultu otro olu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
  5. Cep 180 grādos 12-15 minūtes. Ļauj atdzist.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīna miziņa, Bez glutēna, Cukura sīrups, Doves Farm, Iesala ekstrakts, Ksantāns, Piparkūkas, Piparkūku garšviela, Soda, Ziemassvētku ēdieni

« Kartupeļi ar bešamela mērci
Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...