
Recepte tapusi sadarbībā ar “LJ PRO”
Glutēna izslēgšana no ēdienkartes nenozīmē, ka svētki jāpavada bez piparkūkām! Šeit recepte, kuras rezultātā patīkami kraukšķīgas, gana trauslas piparkūkas.
Izejvielas:
- 175 grami “Doves Farm” bezglutēna kviešu miltu “FREEE” (iegādājami gan lielveikalos, gan eko veikaliņos – Rimi veikalu tīklā un u/v Stockmann, kā arī dažādos eko un dabīgu produktu veikalos visā Latvijā, kā arī veikalā “Pirkumiņš” (arī internetveikalā)
- 2 tējkarotes piparkūku garšvielas
- ja vēlies – rīvēta miziņa no puses nevaskota apelsīna
- ½ tējkarote ksantāna (var iegādāties lielveikalos SKYm kā arī eko un dabīgo produktu veikalos; ja interesē konkrētas adreses, uzraksti man FB vai Instagram, nosūtīšu sarakstiņu!)
- ½ tējkarote sodas
- 75 grami cukura
- 50 grami sviesta
- 2 ēdamkarotes zeltainā cukura sīrupa vai melases, vai iesala ekstrakta
- 2 olas (viena mīklai, otra – piparkūku pārsmērēšanai)
- Piparkūku dekori
Gatavošana:
- Samaisa kopā miltus, piparkūku garšvielu, ksantānu un sodu lielā bļodā.
- Mazā katliņā uz zemas uguns liek cukuru, sviestu un sīrupu, maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Katliņa saturu ielej miltos. Var maisīt virtuves kombainā ar “paddle attachement”, vai ar roku ar koka karoti. Beigās iemaisa viegli sakultu olu. Turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Liek bļodā, pārklāj un atstāj vēsumā uz 30 minūtēm.
- Ar cepamo papīru izklāj 2 cepamās pannas.
- Mīklu liek starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē vienmērīgi plānā kārtā (3 mm). Ar formiņām izspiež cepumus un liek uz pannas. Pārsmērē ar otiņu ar viegli sakultu otro olu. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
- Cep 180 grādos 12-15 minūtes. Ļauj atdzist.
Atbildēt