Klasiskais miltu buberts ar skābenu smiltsērķšu mērci ir izcili piemērots deserts svētku galdam, jo to var pagatavot arī dienu iepriekš un nolikt vēsumā.
Izejvielas:
Bubertam:
- 1/2 glāze “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
- 1/2 litrs piena
- 4 lauku olas
- 1/4 glāzes cukura
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta vai 1 ēdamkarote vaniļas pastas
Mērcei:
- 700 ml ūdens
- 120 grami cukurs
- 150 ml smiltsērkšķu sulas
- 75 grami kartupeļu miltu
Gatavošana:
Gatavo bubertu: Pusi no piena sajauc ar miltiem.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar pusi no cukura.
Otru pusi piena lēnām uzvāra, pakāpeniski nepārtrauktā straumē ielej miltu maisījumu. Nepārtraukti maisot visu uzvāra un uz zemas uguns turpina vārīt, līdz masa ir sabiezējusi. Noņem no uguns. Pievieno vaniļu un saputotos dzeltenumus. 10 minūtes atdzesē.
Olu baltumus un atlikušo cukuru saputo stingrās putās. Iecilā nedaudz padzisušajā katliņa saturā. Liek deserta šķīvjos un noliek vēsumā. Pasniedz ar smiltsērkšķu ķīseli.
Gatavo ķīseli: Kartupeļu miltus sajauc ar pusglāzi ūdens.
700 ml ūdeni uzvāra, tajā ielej smilstērķšķu sulu, pieber cukuru. Sagaida, kad viss sāk vārīties un cukurs ir izkusis. Lēnām pielej kartupeļu miltu maisījumu, visu laiku nepārtraukti maisot. Uzriez nogriež uguni. Noliek vēsumā atdzist.
Elīna says
Vai būtu iespējams miltu bubertu gatavot ar bezglutēna miltiem un “dairy free” pienu?