Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Citronu bezglutēna kēkss

29 decembra, 2017 Leave a Comment

 

Recepte tapusi sadarbībā ar “LJ PRO”

Šoreiz, domājot par Jaunā Gada sagaidīšanu, ir tapis vēl viens gardums bez glutēna – citronu kēkss. Tā gatavošanā izmantoju “Doves Farm” bezglutēna pašrūgstošos miltus, kuru sastāvā jau ir pievienots cepamais pulveris, līdz ar to nekādi papildus irdinātāji nav nepieciešami. Ja miltus izmanto pārsvarā konditorejas izstrādājumu gatavošanai, tad pašrūgstošie milti ir ļoti ērti.

Ja seko bezglutēna dzīvesveidam, tad vari smelties iedvesmu receptēm, “Doves Farm” mājas lapā. Tāpat šo pašrūgstošo miltu maisījumu vari izmantot teju jebkurā receptē kviešu miltu vietā, vienkārši aizstājot parastos miltus ar bezglutēna miltiem. Vienīgi atceries pievienot nedaudz papildus šķidruma!

Šis kēkss izdevās vienkārši lielisks! Pirmkārt, tam ir izteikta citronu garša un labs saldā-skābā līdzsvars. Otrkārt – izcila struktūra: nekas neliecina par to, ka izmantoti “nestandarta” milti, kēkss ir sulīgs un patīkami drupens.

“Doves Farm” miltus var iegādāties gan lielveikalos, gan eko veikaliņos – klāsts gan atšķiras, bet pamata lietas šajās adresēs būs vienmēr : Rimi veikalu tīklā un u/v Stockmann, kā arī dažādos eko un dabīgu produktu veikalos visā Latvijā, kā arī veikalā “Pirkumiņš” (arī internetveikalā).

Izejvielas:

  • 150 grami sviests istabas temperatūrā
  • 120 grami cukurs
  • 3 olas istabas temperatūrā
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • miziņa no 1 nevaskota (bio) citrona, rīvēta
  • 190 grami “Doves Farm” pašrūgstošie milti bez glutēna

Glazūrai un dekoram:

  • sula no pusotra citrona
  • 85 grami pūdercukurs
  • godži ogas dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Kēksa formu izklāj ar cepamo papīru vai ietauko.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Saputo sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Puto 2-3 minūtes. Pievieno citrona sulu un miziņu. Beigās iesijā miltus. Mīklu maisa, līdz tā kļuvusi viendabīga. Lej sagatavotajā formā un liek krāsnī uz 50-55 minūtēm vai līdz kociņš iznāk no kūkas ārā sauss. Atdzesē 10 minūtes un uzmanīgi izņem no formas.
  4. Gatavo glazūru, sajaucot kopā citrona sulu ar pūdercukuru. Vēl siltu kēksu sadursta ar zobu bakstāmo un pārlej pāri citronu glazūru. Dekorē ar godži ogām.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bez glutēna, Citroni, Doves Farm, Godži ogas, Kēkss, Pūdercukurs

« Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci
Kvinoja ar tomātu-baklažānu mērci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...