Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Citronu bezglutēna kēkss

December 29, 2017 Leave a Comment

 

Recepte tapusi sadarbībā ar “LJ PRO”

Šoreiz, domājot par Jaunā Gada sagaidīšanu, ir tapis vēl viens gardums bez glutēna – citronu kēkss. Tā gatavošanā izmantoju “Doves Farm” bezglutēna pašrūgstošos miltus, kuru sastāvā jau ir pievienots cepamais pulveris, līdz ar to nekādi papildus irdinātāji nav nepieciešami. Ja miltus izmanto pārsvarā konditorejas izstrādājumu gatavošanai, tad pašrūgstošie milti ir ļoti ērti.

Ja seko bezglutēna dzīvesveidam, tad vari smelties iedvesmu receptēm, “Doves Farm” mājas lapā. Tāpat šo pašrūgstošo miltu maisījumu vari izmantot teju jebkurā receptē kviešu miltu vietā, vienkārši aizstājot parastos miltus ar bezglutēna miltiem. Vienīgi atceries pievienot nedaudz papildus šķidruma!

Šis kēkss izdevās vienkārši lielisks! Pirmkārt, tam ir izteikta citronu garša un labs saldā-skābā līdzsvars. Otrkārt – izcila struktūra: nekas neliecina par to, ka izmantoti “nestandarta” milti, kēkss ir sulīgs un patīkami drupens.

“Doves Farm” miltus var iegādāties gan lielveikalos, gan eko veikaliņos – klāsts gan atšķiras, bet pamata lietas šajās adresēs būs vienmēr : Rimi veikalu tīklā un u/v Stockmann, kā arī dažādos eko un dabīgu produktu veikalos visā Latvijā, kā arī veikalā “Pirkumiņš” (arī internetveikalā).

Izejvielas:

  • 150 grami sviests istabas temperatūrā
  • 120 grami cukurs
  • 3 olas istabas temperatūrā
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • miziņa no 1 nevaskota (bio) citrona, rīvēta
  • 190 grami “Doves Farm” pašrūgstošie milti bez glutēna

Glazūrai un dekoram:

  • sula no pusotra citrona
  • 85 grami pūdercukurs
  • godži ogas dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Kēksa formu izklāj ar cepamo papīru vai ietauko.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Saputo sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Puto 2-3 minūtes. Pievieno citrona sulu un miziņu. Beigās iesijā miltus. Mīklu maisa, līdz tā kļuvusi viendabīga. Lej sagatavotajā formā un liek krāsnī uz 50-55 minūtēm vai līdz kociņš iznāk no kūkas ārā sauss. Atdzesē 10 minūtes un uzmanīgi izņem no formas.
  4. Gatavo glazūru, sajaucot kopā citrona sulu ar pūdercukuru. Vēl siltu kēksu sadursta ar zobu bakstāmo un pārlej pāri citronu glazūru. Dekorē ar godži ogām.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Bez glutēna, Citroni, Doves Farm, Godži ogas, Kēkss, Pūdercukurs

« Miltu buberts ar smiltsērkšķu mērci
Kvinoja ar tomātu-baklažānu mērci »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in