Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kvinoja ar tomātu-baklažānu mērci

January 11, 2018 Leave a Comment

Laimīgu un garšīgu Jauno 2018.gadu!

Janvārī, kad gribas izvēlēties “vieglākus” ēdienus un vairāk dārzeņu, šī recepte ir tieši laikā. Sildoša, bet nav smaga. Ideāls veids, kā utilizēt baklažānu – gatavajā mērcē baklažāns vairs nav jūtams, bet tas dod foršu struktūru un patīkamu garšu!

Mērcei var pievienot arī kādu asumiņu – sricačas mērci, kajēnas piparus, čili pārslas vai kādu citu aso mērci.

Tāpat kvinojas vietā liec visu, ko sirds kāro – grūbas, pērļu kuskusu, pastu, brūnos rīsus, variantu ir tik daudz! Šoreiz sātīgumam pieliku arī ceptas tītara filejas gabaliņus, bet noteikti var iztikt arī bez gaļas. Papildus vitamīniem noteikti pievieno arī kādus zaļumus, piemēram, šobrīd tik aktuālos dīgstus. 

Izejvielas 4 porcijām:

  • 250 grami baltās kvinojas
  • sāls pēc garšas

Mērcei:

  • eļļa cepšanai 1 baklažāns, sagriezts mazos gabaliņos
  • 1 liels sarkanais sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu maisījuma vai savas mīļākās garšvielas
  • 800 ml konservētu tomātu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • ja vēlies – Vusteras mērce
  • ja vēlies – 150 ml saldā krējuma
  • ja vēlies – 500 grami tītara filejas, ceptas gabaliņos

Gatavošana:

  1. Vidēja izmēra katliņā vienā karotē uzkarsētas olīveļļas liek baklažāna gabaliņus, maisot cep 1 minūti. Pielej 100 ml ūdens un uz zemas uguns sautē, līdz baklāžana gabaliņi ir kļuvuši pavisam mīksti (aptuveni 7 minūtes).
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns maisot apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, cep vēl 1-2 minūtes. Pannas saturu pārlej katliņā ar baklažānu, samaisa. Pievieno sāli, garšvielas, tomātus un brūno cukuru (un Vusteras mērci, ja izmanto). Palielina uguni un sagaida pirmo burbuli. Uguni samazina un, pa laikam apmaisot, sautē katla saturu aptuveni 15 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi. Pagaršo un pēc vajadzības pievieno vēl sāli un cukuru. Beigās pielej saldo krējumu un pieliek ceptu tītara fileju, ja izmanto, atkal uzkarsē.
  3. Kamēr mērce sautējas, kvinoju uzvāra saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Es parasti vāru 3 minūtes īsāku periodu nekā norādīts un uz atlikušo laiku uzliek katlam vāku.
  4. Mērci pasniedz kopā ar kvinoju, es papildināju ar dīgstiem (lucernas) papildus vitamīniem un kraukšķim.

Filed Under: Putnu gaļas ēdieni, Receptes Tagged With: Baklažāni, Konservēti tomāti, Kvinoja, Provansas garšvielu maisījums, Saldais krējums, Sarkanais sīpols, Tītara gaļa, Vusteras mērce

« Citronu bezglutēna kēkss
Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta cepumi »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND