Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta cepumi

22 janvāra, 2018 Leave a Comment

Zemesriekstu sviests ir ļoti labs papildinājums daudziem cepumiem – tas palielina olbaltumvielu īpatsvaru, samazina nepieciešamību pēc tradicionālā sviesta daudzuma un piedod patīkamu garšu (protams, ar nosacījumu, ka zemesrieksti garšo!). Ja ir pretenzijas pret zemesriekstu sviestu, to droši var aizstāt ar neitrālākas garšas mandeļu sviestu. 

Šie cepumi ir labi ar to, ka tajos nav “balto” miltu, un arī pilngraudu milti tikai minimālā daudzumā, tādēļ cepumi ir ļoti sātīgi – galveno cepumu “masu” veido pilngraudu auzu pārslas. Recepti atradu Martas Stjuartes mājas lapā, taču pielāgoju savai gaumei – samazināju cukura daudzumu, kā arī pievienoju mazāk veselu zemesriekstu un šokolādes nekā norādīts sākotnējā receptē. Rezultātā cepumi ir apkārt kraukšķīgi, bet iekšā mīksti jeb tādi, kādiem tiem jābūt.

Brīdinājums – no minētā daudzuma sanāk teju 3.5 pilnas lielās pannas ar cepumiem (liku 9 cepumus uz katras pannas)! Jā, tas ir daudz, tādēļ iesaku cepumus, kuri nav domāti tūlītējai apēšanai, uzglabāt vai nu ledusskapī noslēgtā traukā, vai vēl labāk – ielikt “zip lock” maisiņā un saldētavā iekšā!

Izejvielas: 

  • 320 grami pilngraudu auzu pārslu (parastās auzu pārslas, kuras nav ātri vārāmās, tās šoreiz nederēs; var izmantot arī kviešu pārslas)
  • 40 grami pilngraudu kviešu miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 150 grami gaišā muskovado cukura (vari likt vēl klāt 50-100 gramus parasto cukuru, ja  cepumus vēlies saldus)
  • 225 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 140 grami labas kvalitātes zemesriekstu sviests (izmantoju ŠO sviestu, derēs arī ŠIS Latvijā ražotais) bez papildus eļļām un cukura sastāvā
  • 2 L vai XL izmēra olas
  • ja vēlies – 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 150 grami tumšās šokolādes (var izmantot arī piena šokolādi)
  • 240 grami veselu zemesriekstu

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Vienā bļodā kopā sajauc sausās izejvielas – auzu pārslas, miltus, sodu un cepamo pulveri un sāli. Otrā bļodā ar mikseri saputo cukuru, sviestu un zemesriekstu sviestu – puto aptuveni 5 minūtes, līdz iegūtā masa ir gaiša un pēc konsistences gaisīga. Beigās ieputo iekšā arī olas un vaniļu.
  3. Abu bļodu saturu savieno, pievieno šokolādi un zemesriekstus. Visu kārtīgi samaisa salīdzinoši viendabīgā masā.
  4. Ar ēdamkaroti veido 4-5 cm diametra bumbiņas un liek uz sagatavotās pannas, starp cepumiem atstājot 8-10 cm lielu attālumu (to diezgan daudz “izplūdīs”).
  5. Cepumus cep 13-15 minūtes vai līdz tie ir skaisti zeltaini gar maliņām. Pirms noņemšanas no pannas pilnībā atdzesē (silti tie ir mīksti un pirkstos var sadrupt).

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Auzu pārslas, Auzu pārslu cepumi, Cepumi, Gaišais muskovado cukurs, Pilngraudu milti, Tumšā šokolāde, Zemesrieksti, Zemesriekstu sviesta cepumi, Zemesriekstu sviests

« Kvinoja ar tomātu-baklažānu mērci
Pilngraudu cepumi ar šokolādi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...