Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pilngraudu cepumi ar šokolādi

30 janvāra, 2018 3 komentāru

Šos cepumus, kopš pirmās izmēģināšanas reizes, esmu cepusi jau vairākkārt – tik labi tie ir! Atšķiras no parastajiem smilšu mīklas cepumiem ar pievienotām kokosriekstu skaidiņām un diedzētiem izžāvētiem graudiem. Diedzētos graudus var arī nepievienot, bet man tie ļoti patīk – dod cepumiem rupjāku un interesantāku struktūru.

Graudus iegādājos Rimi veikalos, tie atrodas diētiskās pārtikas stendā – gan kviešu, gan rudzu. Tie ir ļoti veselīgs papildinājums cepumiem, jo ražošanas procesā vispirms tiek izdiedzēti, tad izžāvēti un sasmalcināti. Protams, vislabāk būtu tos nekarsēt, jo cepeškrāsnī daļa uzturvielu iet bojā, bet šķiedrvielas noteikti paliek un izdara savu darbu mūsu organismā. Graudus var aizstāt ar klijām (tos gan vajadzētu pievienot uz pusi mazākā daudzumā). 

Cepumu glazēšanā izmantoju 72% šokolādi, bet, protams, var izmantot arī tādu, kam mazāks kakao saturs. Patiesībā pēc garšas un konsistences tie līdzinās “digestive” cepumiem un ir ļoti vienkārši pagatavojami – procesā iesaistīju bērnus, jo ir vairāki mazi darbiņi, kurus var uzticēt viņiem.

Cepumi ir piemēroti sasaldēšanai vai uzglabāšanai ledusskapī slēgtā traukā aptuveni nedēļu. Es ieteiktu cept uzreiz divas pannas cepumu, jo apsolu, ka tie pāri nepaliks!

Izejvielas (vienai pannai plus vēl mazliet cepumu):

  • 90 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 80 grami cukura
  • 1 liela izmēra ola, viegli sakulta
  • 20 grami kokosriekstu skaidiņu
  • ja vēlies – 20 grami diedzētu un izžāvētu graudu
  • 120 grami pilngraudu miltu
  • 70 grami kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 100 grami tumšās šokolādes

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Ar mikseri sakuļ kopā sviestu ar cukuru, aptuveni 2-3 minūtes. Pievieno olu un turpina kult vēl vismaz minūti. Ja nepieciešams, trauka malas pa laikam notīra no sviesta, lai masa vienmērīgi sakulta.
  3. Bļodā kopā sajauc kokosriekstu skaidiņas, graudus, pilngraudu un parastos miltus, kā arī cepamo pulveri. Bļodas saturu pievieno sviesta masai un ar koka karoti maisa, līdz iegūta viendabīga masa.
  4. No mīklas ar rokām veido mazas bumbiņas (aptuveni 2.5 centimetru diametrā), liek uz sagatavotās pannas 3 cm attālumā vienu no otras. Ar dakšiņas zariem uzspiež katrai bumbiņai, to saplacinot.
  5. Cep krāsnī 12-15 minūtes. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  6. Izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Pārlej mazā trauciņā un iemērc šokolādē pusi no cepuma, liek uz sausas virsmas nožūt.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Cepumi, Diedzēti graudi, Kokosriekstu skaidiņas, Pilgra, Pilngraudu milti, Tumšā šokolāde

« Auzu pārslu un zemesriekstu sviesta cepumi
Tītara maltās gaļas mērce ar dārzeņiem »

Comments

  1. Inese says

    30 janvāra, 2018 at 11:44

    Ja diedzētie graudi dod papildu tekstūru, vai tos varētu aizstāt ar saspiestām linsēklām?

    Atbildēt
  2. Kristīne says

    30 janvāra, 2018 at 12:03

    Kas tieši jādara ar graudiem pirms pievienošanas mīklai? :)

    Atbildēt
  3. Maija says

    5 februāra, 2018 at 16:12

    Vai sviesta vietā var izmantot kokosriekstu eļļu?

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...