Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Krāsnī cepti falafeļi

February 19, 2018 Leave a Comment

Falafeļi ir Tuvo austrumu un Ziemeļāfrikas veģetāro ēdienu klasika – eļļā ceptas auna (turku) zirņu bumbiņas, kas papildinātas ar dažādām garšvielām un zaļumiem. Parasti pasniedz kopā ar pitas maizi, dārzeņiem un dažādām mērcēm. Falafeļu gatavošanā parasti netieku izmantoti dzīvnieku valsts produkti, kas tagad gavēņa laikā var būt nozīmīgs faktors.

Mani no biežākas šī ēdiena gatavošanas ikdienā atturēja tas, ka tie ir jācep eļļā, kas parasti ir gana piņķerīgs un arī ne visai veselīgs process (eļļā vārītu tradicionālo falafeļu recepti meklē ŠEIT). Tādēļ vienreiz nolēmu pamēģināt cepšanu krāsnī un – amats bija rokā! Protams, krāsnī ceptās bumbiņas nav tik kraukšķīgas kā eļļā ceptās, bet vienalga tās ir gana gardas un ar patīkamu struktūru.

Šoreiz pirms cepšanas katru falafeli apviļāju sezama sēkliņās, bet var apviļāt panko (japāņu rīvmaize, nopērkamā Āzijas produktu stendos), parastajā rīvmaizē vai neapviļāt vispār. Līdzīgi ar visu pārējo – variāciju ir bez gala. Šoreiz pievienoju mandeļu miltus un citronu miziņu. Citreiz tos nelieku, vai pierīvēju apelsīnu. Ķiplokus un sīpolus gan izmantoju vienmēr, jo tie dod daudz garšas un arī sulīgumu.

Izejvielas: 20 bumbiņām: 

  • 400 grami vārītu auna (turku) zirņu
  • ja vēlies – 40 grami mandeļu miltu vai smalki samaltu mandeļu
  • bunte svaiga koriandra un pētersīļu, rupji sakapāti
  • šķipsna sāls
  • 2 tējkarotes malta kumīna (romiešu ķimeņu)
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • ja vēlies – 1 tējkarote citrona miziņas
  • 4 ķiploka daiviņas, nomizotas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabalos
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Ja vēlies – sezama sēkliņas apviļāšanai

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas samaļ ar blenderi viendabīgā masā. Var palikt neliela tekstūra, nav jābūt bērnu ēdiena konsistencei, bet jāskatās, lai nepaliek veseli zirņi un lielāki sīpolu gabali. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem. Ar rokām no sablenderētās masas veido 20 bumbiņas un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ja vēlas, var apviļāt sezama sēkliņās. Cep 20 minūtes. Pasniedz ar jogurta tipa mērci (augu valsts versija – tahini jeb sezama sēkliņu pastas mērci).

falafeli-5-20180219
falafeli-1-20180219
falafeli-2-20180219
falafeli-3-20180219
falafeli-4-20180219
falafeli-1-20180219-3

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Auna zirņi, Cepamais pulveris, Citrona miziņa, Citrona sula, Falafeļi, Ķiploki, Koriandrs, Malts koriandrs, Olīveļļa, Romiešu ķimenes, Sezama sēkliņas, Sīpoli, Turku zirņi, Vegānisks ēdiens

« Ko dzersim 2018.gadā? jeb rūpes par savu labsajūtu pāri visam
Ābolkūka ar marcipānu »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in