Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ābolkūka ar marcipānu

22 februāra, 2018 1 Comment

Pirmo gadu man ir “pagrabs” – šo nosaukumu lieku pēdiņās, jo tā vairāk ir vēsa telpa, kurā var šo to nolikt ilgtermiņa uzglabāšanai. Šogad tur no rudens skaisti stāv āboli no dārza laukos. Tad nu ik pa laikam top kāda ābolkūka.

Brīdī, kad liekas – viss, cik tad var būt to ābolkūku veidu?!, uzrodas kāda jauna ideja un top vēl kas nebijis. Šoreiz ar marcipānu – tāpēc mazāk cukura, jo marcipāns ir gana salds. Šī kūka ir sulīga, ļoti sātīga un garšo pēc mandelēm. Ja gribi vēl kādas jaunas garšas, pamēģini kanēli aizstāt ar maltu kardamonu (to liec uz pusi mazāk). 

Izejvielas:

  • 100 grami sviesta, varbūt būt no ledusskapja (var aizstāt ar neitrālas garšas augu eļļu)
  • 2 olas
  • 100 grami cukura (ja vēlies saldāku, vari likt 150-200 gramus), es liku brūno nerafinēto
  • 225 grami miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 ml piena
  • 180 grami marcipāna (izmantoju attēlā redzami bio marcipānu, pirku veikalā “Bioss”, tā sastāvā ir tikai mandeles un medus, bet piemērota būs arī Lībekas marcipāna masa, nopērkama “Rimi”)
  • 2-3 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlītēs
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 2 ēdamkarotes cukura pērlīšu (šo var izlaist un gatavu kūku pārkaisīt ar pūdercukuru)

Gatavošana: 

  1. Sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
  3. Ar cepamo papīru izklāj vai ietauko cepamo formu 23 cm diametrā.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri.
  5. Olas saputo ar cukuru, līdz veidojas gaisīga un gaišas krāsas masa (puto 4-5 minūtes). Saputotajā masā uz maiņām divos piegājienos pievieno miltus, pienu un izkausēto sviestu. Visu laiku turpina maisīt, līdz izveidojas viendabīga masa (nevajag ļoti uztraukties par secību, kādā, cik vienā reizē un ko pievieno – galvenais, lai beigās visas sastāvdaļas smuki samaisītas kopā; ar maisīšanu gan nevajag pārcensties, īpaši ja tiek izmantots mikseris, jo tā no mīklas var “izsist” gaisu).
  6. Marcipānu sarīvē uz rupjās rīves un pievieno mīklai. Ja pēc rīvēšanas marcipāns atkal salīp, pirms pievienošanas mīklai, to ar pirkstiem nedaudz saplucina.
  7. Mīklu lej sagatavotajā formā. Ābolu šķēlītes bļodiņā sajauc ar cukuru un kanēli. Pa virsu aplī mīklas formā kārto ābolu šķēlītes, tās līdz pusei iespiežot mīklā. Pārber ar cukura pērlītēm.
  8. Liek krāsnī un cep 50-60 minūtes vai līdz kociņš no kūkas iznāk ārā sauss. (Pēc izņemšanas no krāsns es vēlreiz pārbēru ar karoti cukura pērlīšu.) Atdzesē, izņem no formas un sagriež. Garšos lieliski kopā ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu.

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Āboli, Ābolkūka, Cepamais pulveris, Cukura pērlītes, Kanēlis, Malts kanēlis, Marcipāns

« Krāsnī cepti falafeļi
Auzu pārslu un kokosriekstu cepumi »

Comments

  1. Dzhii says

    13 septembra, 2020 at 20:25

    Paldies par recepti! Cepu katru gadu ābolu sezonā vismaz vienreiz :) Šoreiz pienu aizstāju ar alpro mandeļu pienu.

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...