Šī kūka ir ļoti piemērota vasaras karstajām dienām – fiksi pagatavojama (man viss process aizņēma 10 minūtes laika) un baudāma auksta. Turklāt izejvielas ir salīdzinoši veselīgas (arī pamatni var pagatavot no žāvētiem augļiem un riekstiem) un nerada smaguma sajūtu vēderā. Tāda kā veselīgā saldējuma kūka :)
Par kūkas turēšanu saldētavā – vislabakā tekstūra tai būs pēc kādām 6 saldētavā pavadītām stundām. Kūka būs ēdama arī pirms tam un arī pēc visas nakts saldētavā. Otrajā gadījumā kūka pirms pasniegšanas no aukstum jāizņem vismaz kādas 20 minūtes iepriekš. Neapēsto kūkas daļu var likt atpakaļ saldētavā un baudīt, kad atkal ir vajadzība!
Izejvielas:
Pamatnei:
- 180 grami smilšu mīklas cepumu
- 100 grami sviesta
- 70 grami kokosriekstu skaidiņu
Pildījumam:
- 4 vidēja izmēra banāni, gatavi
- 3 vidēja izmēra avokado, mīksti
- 4 ēdamkarotes kakao pulvera
- 4-5 ēdamkarotes medus vai cita saldinātāja
- 5 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- 2 saujas melleņu vai citu ogu
Gatavošana:
Gatavo pamatni:
Cepamās formas 20 cm diametrā ar no ņemamām malām pamatni izklāj ar cepamo papīru.
Izkausē sviestu. Sadrupina vai blenderī samaļ cepumus sīkās drupašās. Sviestu, cepumus un kokosriekstu skaidiņas sajauc kopā. Masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina pēc iespējas vienmērīgā slānī pa formas pamatni un malām.
Gatavo pildījumu:
Sablenderē kopā visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot mellenes. Blenderē, līdz iegūta viendabīga masa. Pildījumu lej formā un virspusi izlīdzina. Pa virsu kārto ogas. Liek saldētavā vismaz uz 6 stundām. Izņem no saldētavas, ja nepieciešams, patur 20 minūtes istabas temperatūrā (ja kūka saldētavā palikusi uz nakti), sagriež un bauda. Atlikušo kūku liek atpakaļ saldētavā.
Atbildēt