Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siltie ķirbju salāti ar zaļajām pupiņām

25 oktobra, 2018 Leave a Comment

Rudens ir īsts silto salātu laiks! Šogad pirmo reizi man pieejami pašas audzēti ķirbji, tādēļ īpaši pievēršos tiem. Kombinācijā var izmantot tik daudz lietas – zaļo pupiņu vietā iederēsies apcepti lapu kāposta gabaliņi, blanšēts brokolis, kopā ar ķirbjiem krāsnī cepta, pirms tam gabalos sagriezta paprika un baklažāns. Savukārt auna (turku) zirņu vietā vari izmantot baltās vai citas krāsas pupiņas vai lēcas. Fotogrāfijā nav vēl piefiksēts, bet šoreiz šos salātus ēdām kā otro ēdienu, tādēļ papildinājām ar zilo mīksto pūdēto ‘gorgonzolas” tipa sieru. Tikpat labi iederēsies arī kazas siers vai sniega bumbas. Ļauj vaļu iztēlei! 

Izejvielas (4 porcijām):

  • 1 vidējs ķirbis, nomazgāts un sagriezts 2 centimetru biezās šķēlēs
  • 2 ēdamkarotes eļļas (es izmantoju auksti spiestu kaņepju eļļu)
  • Puse tējkarote sāls 
  • 400 grami vārītu auna (turku) zirņu (es izmantoju konservētus)
  • 500 grami zaļās pākšu pupiņas
  • 50 grami mandeļu skaidiņu, viegli apceptas karstā pannā (var izmantot arī ciedru riekstus vai kaņepju sēkliņas) 
  • Maza svaigu pētersīļu buntīte, sakapāta 
  • Mērcei: 
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes etiķa (es izmantoju mango etiķi)
  • 1 ēdamkarote agaves sīrupa (var izmantot citu sīrupu vai šķidru medu)
  • Šķipsniņa sāls 
  • Pēc izvēles pasniegšanai – 200 grami zilā pelējuma siera 

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ķirbja šķēles kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārsmērē ar eļļu, pārkaisa ar sāli. Cep 30 minūtes vai līdz ķirbis mīksts. 

Kamēr ķirbis cepas, uzvāra ūdeni, noblenšē (novāra un tad nokāš) zaļās pupiņas. Kamēr vārās pupiņas, vārītos zirņus pārlej ar karstu ūdeni, pēc 5 minūtēm nokāš. 

Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. 

Kārto uz šķīvja salātus – ķirbja šķēles, auna zirņus, pupiņas, mandeļu skaidiņas. Pārber ar pētersīļiem. Pārlej ar mērci. Ja vēlas – pasniedz ar pāri bērtu sadrupinātu sieru. 

Filed Under: Receptes, Salāti Tagged With: Agaves sīrups, Auna zirņi, Ķirbis, Mandeļu skaidiņas, Pētersīļi, Siltie salāti, Zaļās pupiņas, Zilais siers

« Šokolādes un kvasa tiramisu
Ābolmaize ar kanēli un krēmsiera glazūru  »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...