Krēmzupas ir tās, kuras garšo lieliem un maziem. Pēc šīs receptes gatavotā būs piemērota arī pavisam mazajiem gardēžiem. Mūsmājās krēmzupām ir divas versijas – pirmajā: pievieno zupai visus dārzeņus, kuri “aizķērušies” ledusskapī un ir jāizmanto, vai arī otrā variantā – pēc receptes gatavotās. Saldais kartupelis un ziedkāposts ir saderīga kombinācija – abiem maigas un patīkamas garšas. Garšvielas atkal – katram pēc savas gaumes. Ja patīk asāks iznākums, var panākt arī to (ar asās paprikas pulveri, čili pārslām utt.).
Fiksos grauzdiņus zupām mēs pievienojam bieži – tie ir pagatavojami pāris minūtēs, pikanti un veselīgi (pateicoties termiski neapstrādātam ķiplokam), ja ir slinkums – var pat negriezt kubiņos, bet vienkārši piekost klāt tāpat, veselu riku.
Izejvielas:
- eļļa cepšanai
- 1 liels vai 2 vidēji sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- puse no lielas ziedkāposta galviņas vai viena mazāka, sadalīta gabaliņos (bez kāta un kauslapām)
- 1 liels saldais kartupelis, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 parastie kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 750 buljona vai ūdens
- garšvielas pēc izvēles (es liku saldās paprikas pulveri, kumīnu (romiešu ķimenes), garšvielu “Asumiņš”, timiānu un raudeni
- 180 grami krēmsiera (var aizstāt ar saldo krējumu, bet tad zupa būs šķidrāka)
- pasniegšanai – dīgsti, 4 maizes šķēles, 2 ķiploka daiviņas
Gatavošana:
- Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un garšvielas, j nepieciešams, arī eļļu, un cep vēl minūti. Pielej buljonu (vai ūdeni) un uzvāra. Pievieno ziedkāpostu un kartupeļus, katla saturu samaisa. Uzvāra, samazina uguni un turpina vārīt, līdz dārzeņi ir mīksti.
- Nogriež uguni un pievieno krēmsieru, samaisa. Katla saturu lej blenderī un blenderē, līdz iegūta viendabīga masa (var izmantot rokas “kāta” blenderi, zupu no katla neizlejot).
- Pasniedz ar “ātrajiem ķiploku grauzdiņiem” – maizes šķēles apgrauzdē tosterī (vai uz pannas). Ķiploka daiviņu pārgriež gareniski uz pusēm, ar griezuma pusi ierīvē tostēto maizīti. Šķēles sagriež gabaliņos un pārber zupai. Papildina ar dīgstiem.
Atbildēt