Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Saldā kartupeļa un ziedkāpostu krēmzupa

30 janvāra, 2019 Leave a Comment

Krēmzupas ir tās, kuras garšo lieliem un maziem. Pēc šīs receptes gatavotā būs piemērota arī pavisam mazajiem gardēžiem. Mūsmājās krēmzupām ir divas versijas – pirmajā: pievieno zupai visus dārzeņus, kuri “aizķērušies” ledusskapī un ir jāizmanto, vai arī otrā variantā – pēc receptes gatavotās. Saldais kartupelis un ziedkāposts ir saderīga kombinācija – abiem maigas un patīkamas garšas. Garšvielas atkal – katram pēc savas gaumes. Ja patīk asāks iznākums, var panākt arī to (ar asās paprikas pulveri, čili pārslām utt.).

Fiksos grauzdiņus zupām mēs pievienojam bieži – tie ir pagatavojami pāris minūtēs, pikanti un veselīgi (pateicoties termiski neapstrādātam ķiplokam), ja ir slinkums – var pat negriezt kubiņos, bet vienkārši piekost klāt tāpat, veselu riku. 

Izejvielas:

  • eļļa cepšanai
  • 1 liels vai 2 vidēji sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • puse no lielas ziedkāposta galviņas vai viena mazāka, sadalīta gabaliņos (bez kāta un kauslapām)
  • 1 liels saldais kartupelis, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 2 parastie kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 750 buljona vai ūdens
  • garšvielas pēc izvēles (es liku saldās paprikas pulveri, kumīnu (romiešu ķimenes), garšvielu “Asumiņš”, timiānu un raudeni
  • 180 grami krēmsiera (var aizstāt ar saldo krējumu, bet tad zupa būs šķidrāka)
  • pasniegšanai – dīgsti, 4 maizes šķēles, 2 ķiploka daiviņas

Gatavošana:

  1. Katlā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un garšvielas, j nepieciešams, arī eļļu, un cep vēl minūti. Pielej buljonu (vai ūdeni) un uzvāra. Pievieno ziedkāpostu un kartupeļus, katla saturu samaisa. Uzvāra, samazina uguni un turpina vārīt, līdz dārzeņi ir mīksti.
  2. Nogriež uguni un pievieno krēmsieru, samaisa. Katla saturu lej blenderī un blenderē, līdz iegūta viendabīga masa (var izmantot rokas “kāta” blenderi, zupu no katla neizlejot).
  3. Pasniedz ar “ātrajiem ķiploku grauzdiņiem” – maizes šķēles apgrauzdē tosterī (vai uz pannas). Ķiploka daiviņu pārgriež gareniski uz pusēm, ar griezuma pusi ierīvē tostēto maizīti. Šķēles sagriež gabaliņos un pārber zupai. Papildina ar dīgstiem.

Filed Under: Zupas Tagged With: Dīgsti, Grauzdiņi, Kartupeļi, Ķiploki, Krēmsiers, Maize, Saldais kartupelis, Ziedkāposts

« Biezpiena un apelsīnu tarte
Pilngraudu “Digestive” cepumi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...