Citrusu garša un polenta ir klasiska kombinācija itāļu virtuvē – un ne velti. Šajos cepumos var izmantot dažāda maluma polentu jeb kukurūzas putraimus, t.sk. pavisam smalko un arī rupjāk malto, tas ietekmēs cepumu tekstūru, bet tie izdosies jebkurā gadījumā (pavisam rupji malto polentu ar vārīšanas laiku ap 45 minūtēm gan neiesaku izmantot šajā receptē).
Šie cepumi ir ļoti vienkārši, bet rezultāts neliek vilties – garša ir izteikta sviesta garša, cepumi burtiski mutē izkūst. Var uzglabāt ledusskapī nedēļu noslēgtā traukā.
Lai arī nosaukumā minēti citroni, tos var aizstāt ar apelsīniem (miziņu), esmu izmantojusi arī bergamotu, katru reizi citas garšas notis un aromāts! Atceramies, ka pārtikā izmantojam tikai bioloģisku citrusaugļu miziņas! Iegādājami visos lielveikalos bio augļu stendos citrusaugļu sezonā, kā arī bio veikalos.
Izejvielas (30 cepumiem):
- 125 grami sviesta istabas temperatūrā
- 2 tējkarotes smalki rīvētas neapstrādāta citrona miziņas
- 80 grami pūdercukura
- 55 grami polentas
- 150 grami miltu
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Divas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru.
- Kopā saputo sviestu ar citrona miziņu un pūdercukuru. Pievieno polentu un miltus. Maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ar rokām izveido 30 centimetrus garu apaļu mīklas “pagali”.
- Pagali sagriež 1 centimetru biezās ripiņās. Tās liek ik pa 2 centimetriem uz sagatavotajām pannām un cep 12-15 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.
sarkanakmens says
Gārdi un vienkārši! :)