Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Citronu un polentas cepumi

15 februāra, 2019 1 Comment

Citrusu garša un polenta ir klasiska kombinācija itāļu virtuvē – un ne velti. Šajos cepumos var izmantot dažāda maluma polentu jeb kukurūzas putraimus, t.sk. pavisam smalko un arī rupjāk malto, tas ietekmēs cepumu tekstūru, bet tie izdosies jebkurā gadījumā (pavisam rupji malto polentu ar vārīšanas laiku ap 45 minūtēm gan neiesaku izmantot šajā receptē).

Šie cepumi ir ļoti vienkārši, bet rezultāts neliek vilties – garša ir izteikta sviesta garša, cepumi burtiski mutē izkūst. Var uzglabāt ledusskapī nedēļu noslēgtā traukā.

Lai arī nosaukumā minēti citroni, tos var aizstāt ar apelsīniem (miziņu), esmu izmantojusi arī bergamotu, katru reizi citas garšas notis un aromāts! Atceramies, ka pārtikā izmantojam tikai bioloģisku citrusaugļu miziņas! Iegādājami visos lielveikalos bio augļu stendos citrusaugļu sezonā, kā arī bio veikalos.

Izejvielas (30 cepumiem):

  • 125 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 2 tējkarotes smalki rīvētas neapstrādāta citrona miziņas
  • 80 grami pūdercukura
  • 55 grami polentas
  • 150 grami miltu

Gatavošana: 

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Divas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru.
  2. Kopā saputo sviestu ar citrona miziņu un pūdercukuru. Pievieno polentu un miltus. Maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ar rokām izveido 30 centimetrus garu apaļu mīklas “pagali”.
  3. Pagali sagriež 1 centimetru biezās ripiņās. Tās liek ik pa 2 centimetriem uz sagatavotajām pannām un cep 12-15 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīni, Cepumi, Citroni, Citrusaugļi, Polenta

« Pilngraudu “Digestive” cepumi
Miso glazēti baklažāni »

Comments

  1. sarkanakmens says

    23 februāra, 2019 at 22:29

    Gārdi un vienkārši! :)

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...