Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Miso glazēti baklažāni

19 februāra, 2019 Leave a Comment

Baklažāni man šķiet vieni no nenovērtētajiem dārzeņiem – tie ir lieliski! Blogā atrodamas dažādas receptes, šoreiz variācija ar japāņu piesitienu (arī šos garenos spilgti violetos baklažānus dēvē par japāņu baklažāniem) – ar miso glazūru. Miso glazūras pamatā ir miso pasta, kas ir tradicionāla Uzlecošās saules zemes izejviela. Tās pamatsastāvdaļa ir sojas pupiņas, kuras parasti tiek fermentētas kopā ar sāli un īpašu pelējuma sēnīti. Papildus var tikt pievienoti rīsi, mieži un jūras zāles. Tā ir bagāta ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerāliem. Atkarībā no sastāva un fermentēšanas ilguma miso pastām ir dažādas garšas – sāļas, saldas, tumīgas, augļainas, umami. Visierastākais miso pastas izmantošanas veids ir miso zupa, kas ir japāņu brokastu neatņemama sastāvdaļa.

Šajā receptē izmantota ‘shiromiso’ – gaišā sojas pupiņu pasta. To var iegādāties veikalos Āzijas produktu stendos. Savā virtuvē to izmantoju gan gatavojot zupas, gan marinējot zivis un gaļu. Vienīgais, ko der atcerēties – miso pastu nevajadzētu karsēt, jo augstās temperatūrās tā zaudē savu uzturvērtību un garšas īpašības. 

 

Izejvielas:

  • 4 japāņu baklažāni
  • 1 ēdamkarote neitrālas garša eļļas
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņu
  • daži sīpolloki, sagriezti gabaliņos
  • 6 koka irbulīši, izmērcēti ūdenī (15 minūtes)
  • folija pārklāšanai

Glazūrai:

  • 3 ēdamkarotes baltās/gaišās miso pastas
  • 1.5 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 1.5 tējkarotes sezama sēklu eļļas
  • 1.5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote agaves (vai cita neitrālas garšas) sīrupa vai šķidra medus
  • ja vēlies – 1 ēdamkarote mirina
  • 1 tējkarote rīvēta ingvera saknes

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Baklažānus nomazgā, nogriež galus un pašus sagriež 3 cm garās ripiņās. Ripiņas liek bļodā, kurai pārslaka eļļu un visu samaisa. Baklažānu uzdur uz irbulīšiem, atstājot nelielas atstarpes. Liek uz cepamās pannas vai cepamtraukā un cep 30-40 minūtes, līdz baklažāni ir mīksti.

Visas glazūras sastāvdaļas liek bļodiņā un samaisa viendabīga konsistences mērcē. Gatavus baklažānus izņem no krāsns un uzreiz pārlej ar mērci, pagroza izburlīšus, lai baklažāni pēc iespējas vienmērīgi būtu noklāti ar mērci (var ņemt talkā otiņu). Cepamo pannu vai trauku pārklāj ar foliju tā, lai tā būtu pilnībā noslēgta. Atstāj uz 10 minūtēm. Noņem foliju, pārkaisa sezama sēkliņām un sīpollokiem. Pasniedz.




Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Agaves sīrups, Baklažāni, Ingvera sakne, Japānas virtuve, Mirins, Miso pasta, Rīsu etiķis, Sezama eļļa, Sezama sēkliņas, Sīpolloki, Sojas mērce

« Citronu un polentas cepumi
Vistas ‘wok’ ar mandelēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...