Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Vistas ‘wok’ ar mandelēm

4 marta, 2019 Leave a Comment

Šo ‘wok’ ēdienu iesaku gatavot, ja ierastie dārzeņi ir apnikuši, jo šoreiz apcepam puravu, redīsus, seleriju un zaļās pākšu pupiņas. Jā, redīsus es bieži pievienoju Āzijas ēdieniem, jo, viegli apcepot, tie joprojām ir patīkami kraukšķīgi un lieliski sader ar citiem dārzeņiem. Ēdienā izmantotā “hoisin” mērce ir raksturīga ķīniešu virtuvei, restorānu ēdienkartēs to dēvē par “Pekinas” mērci, to var iegādāties veikalu Āzijas produktu stendos. “Hoisin” mērci tradicionāli gatavo no fermentētām sojas pupiņām, sezama pastas, sezama eļļas, kaltētiem čili pipariem, sojas mērces, sālīta plūmju biezeņa, fermentēta sarkanā tofu, ķiplokiem un citām garšvielām. Ja iegādāsities šo mērci, to varat izmantot gan gaļas marinēšanai, gan glazēšanai pēc cepšanas. No maniem recepšu krājumiem varat gatavot šīs maltās gaļas bumbiņas ķīniešu gaumē – mūsmājās ierasts ēdiens reizēs, kad uzņemam ciemiņus – ģimenes ar bērniem. “Hoisin” mērce ir patīkami saldena, garšo lieliem un maziem. 

Izejvielas 4 porcijām:

  • 100 grami mandeļu, sakapātas mazākos gabaliņos, vai mandeļu skaidiņas
  • eļļa cepšanai
  • 800 grami vistas filejas, sagriezta gabalos
  • 1 tējkarote kurkumas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • 2 cm gara ingvera sakne, nomizota un sagriezta mazos salmiņos
  • 4 ēdamkarotes ‘hoisin’ mērces
  • 1 puravs, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 100 grami redīsu, sagriezti čatrās daļās
  • 200 grami zaļo pākšu pupiņu (es izmantoju saldētas)
  • 2 selerijas kāti, sagriezti gabaliņos
  • 2 sīpolloki, sagriezti
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1-2 ēdamkarotes sojas mērces
  • rīsi un sagriezti sīpolloki pasniegšanai

Gatavošana:

  1. Uz sausas pannas apcep mandeles, līdz viegli zeltainas.
  2. Uzkarsētā pannā uz pannas apcep filmas filejas gabalus. Pievieno kurkumu un ķiplokus, cep līdz vista gatava. Vistu noņem no pannas, bet pannu nemazgā.
  3. Ja nepieciešams, vēl uzlej eļļu, tajā apcep ingveru. Pievieno dārzeņus (puravu, redīsus, seleriju un zaļās pākšu pupiņas), samaisa. Pievieno ‘hoisin’ mērci un uz cep, līdz dārzeņi vairs nav cieti. Pielej sojas mērci pēc garšas un pievieno sezama eļļu, samaisa. Pievieno cepto vistu (tai jābūt kumosa lieluma gabaliņos, ja lielāka – sagriež gabaliņos) un mandeles, atkal samaisa.
  4. Pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar sīpollokiem.




Filed Under: Kariji, Putnu gaļas ēdieni Tagged With: Brūnie rīsi, Hoisin mērce, Ingvera sakne, Ķīniešu virtuve, Ķiploks, Kurkuma, Mandeles, Puravs, Redīsi, Selerija, Sezama eļļa, Sīpolloki, Sojas mērce, Vistas fileja, Zaļās pupiņas

« Miso glazēti baklažāni
Viltotais zaķis Āzijas gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...