Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Ērkšķogu un kumelīšu ievārījums

July 18, 2019 Leave a Comment

Klāt karstākais ziemas krājumu gatavošanas laiks! Katru gadu es izmēģinu pāris jaunas receptes, lai nogaršotu jaunas garšu kombinācijas, kā arī padarītu ievārījumu gatavošanas procesu interesantāku. Šoreiz apvienoju ērkšķogas ar maigajām kumelītēm, ūdens vietā vārīšanas procesā pievienojot stipru kumelīšu tēju. Manējiem garšoja.

Kā ierasts, izmantoju ‘Dansukker’ cukurus: skābākām ogām klasisko “Ievārījuma cukuru”, bet saldākām – “Slaido” (to uz 1 kg olu liek tikai 250 gramus). “Slaidā” cukura izmantošana nozīmē to, ka gatavajā ievārījumā būs tikai 20% pievienotā cukura, bet pārējais – tikai izvēlētie ogas vai augļi. Abiem cukuriem pievienots pektīns , kas gala produktu padara patīkami biezu. Pektīns ir augu valsts izcelsmes recinātājs, kuru iegūst no augļiem (‘Dansukker’ izmanto no citrusaugļiem iegūtu pektīnu). 

Daudz ideju ziemas krājumu gatavošanai meklē ‘Dansukker’ mājas lapā! Ja esi iesācējs virtuves darbos, tev noteikti noderēs šie jautājumi un atbildes par ievārījumiem un citām lietām, ko pagatavot no ogām un augļiem. 

Jau otro gadu burciņu etiķešu gatavošanai izmantoju šo mājas lapu – var mainīt etiķešu dizainu, krāsas, fontus, kā arī pieskaņot etiķešu izmēru burkas vai pudeles lielumam. Savu etiķešu izgatavošanas rīku piedāvā arī ‘Dansukker’. 

Izejvielas (aptuveni 2 litriem ievārījuma):

  • 4 kumelīšu tējas paciņas vai 4 ēdamkarotes neiesaiņotas tējas
  • 2 kg ērkšķogu
  • Sula no puscitrona vai laima 
  • 1 kg ‘Dansukker’ ievārījuma cukura 

Gatavošana:

  1. Kumelīšu tēju mazā trauciņā aplej ar 150 ml verdoša ūdens. Noliek malā ievilkties uz 10 minūtēm.
  2. Ērkšķogām noņem kātiņus un “astītes”. Ieber katliņā un pielej ievilkušos tēju. Uzkarsē, līdz parādās tvaiks, un pievieno ievārījuma cukuru. Maisot uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 10-15 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja ir putas, nosmeļ tās.
  3. Ievārījumu pilda sterilizētās burkās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā un tumšā vietā. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”

Filed Under: Deserti, Ievārījumi, Receptes Tagged With: Dansukker, Ērkšķogas, Ievārījumi, Kumelītes, Ziemas krājumi

« Mammas speķpīrāgi
Melleņu klimpas »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in