Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Skābā krējuma ābolkūka

10 oktobra, 2019 Leave a Comment


Šī recepte ir mūsu rudens favorīte – tās pagatavošanai nepieciešama tikai viena bļoda un mikseris. Galvenais ir atcerēties laicīgi no ledusskapja izņemt sviestu, lai tas būtu istabas temperatūrā! Foto redzamajai kūkai liku 5 vidēja izmēra ābolus un tā bija ļoti sulīga, bet ābolu daudzumu vari samazināt un pielāgot savai gaumei. Arī ar miltiem droši vari eksperimentēt – es trešo daļu vienmēr lieku klāt kādus citus, ne kviešu miltus – griķu, pilngraudu, speltas. Kūka no tā tikai iegūst! Pasniedz vēl siltu ābolkūku ar karoti putukrējuma vai aukstu vaniļas vai plombīra saldējumu. Būs garda arī atdzisusi.

Iedvesmu dažnedažādām ābolkūku receptēm MEKLĒ ŠEIT.

Izejvielas:

  • 220 grami miltu
  • 100 grami cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sodas
  • 1/4 tējkarote sāls
  • 85 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 2 olas (L vai XL izmēra)
  • 160 ml skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 3 āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
  • 2 tējkarotes malta kanēļa
  • pūdercukurs pasniegšanai

Gatavošana:

Cepeškrāsni uzkarsē lidz 175 grādiem.

Miksera bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Pievieno sviestu un puto, līdz masas konsistence atgādina mitras drupatainas smiltis. Pa vienai pievieno olas, turpina putot. Ar lāpstiņu notīra bļodas malas, pievieno skābo krējumu un citronu sulu. Puto 2 minūtes, līdz masa kļuvusi gaišāka un pēc konsistences gaisīgāka. Ābolus sajauc kopā ar kanēli un, atstājot malā trešo daļu no visiem āboliem, iemaisa mīklā. Mīklu lej 23 cm diametra formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Malā noliktos ābolus vienmērīgā kārtā liek pa virsu kūkai.

Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz. Var papildināt ar putukrējumu vai karoti vaniļas saldējuma.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Āboli, Ābolkūka, Citrona sula, Malts kanēlis, Pūdercukurs, Skābais krējums

« Vistas gaļas bumbiņas ar ‘yakitori’ mērci
Zemesriekstu pildītie cepumi »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...