Šī recepte ir mūsu rudens favorīte – tās pagatavošanai nepieciešama tikai viena bļoda un mikseris. Galvenais ir atcerēties laicīgi no ledusskapja izņemt sviestu, lai tas būtu istabas temperatūrā! Foto redzamajai kūkai liku 5 vidēja izmēra ābolus un tā bija ļoti sulīga, bet ābolu daudzumu vari samazināt un pielāgot savai gaumei. Arī ar miltiem droši vari eksperimentēt – es trešo daļu vienmēr lieku klāt kādus citus, ne kviešu miltus – griķu, pilngraudu, speltas. Kūka no tā tikai iegūst! Pasniedz vēl siltu ābolkūku ar karoti putukrējuma vai aukstu vaniļas vai plombīra saldējumu. Būs garda arī atdzisusi.
Iedvesmu dažnedažādām ābolkūku receptēm MEKLĒ ŠEIT.
Izejvielas:
- 220 grami miltu
- 100 grami cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sodas
- 1/4 tējkarote sāls
- 85 grami sviesta istabas temperatūrā
- 2 olas (L vai XL izmēra)
- 160 ml skābā krējuma
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 3 āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- pūdercukurs pasniegšanai
Gatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē lidz 175 grādiem.
Miksera bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Pievieno sviestu un puto, līdz masas konsistence atgādina mitras drupatainas smiltis. Pa vienai pievieno olas, turpina putot. Ar lāpstiņu notīra bļodas malas, pievieno skābo krējumu un citronu sulu. Puto 2 minūtes, līdz masa kļuvusi gaišāka un pēc konsistences gaisīgāka. Ābolus sajauc kopā ar kanēli un, atstājot malā trešo daļu no visiem āboliem, iemaisa mīklā. Mīklu lej 23 cm diametra formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Malā noliktos ābolus vienmērīgā kārtā liek pa virsu kūkai.
Cep cepeškrāsnī 40-45 minūtes. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz. Var papildināt ar putukrējumu vai karoti vaniļas saldējuma.
Atbildēt