Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Medus piparkūkas

30 novembra, 2019 Leave a Comment

Esam uz Pirmās Adventes sliekšņa, tādēļ jāsāk domāt par svētku gaidīšanas gardumiem! Mūsmājās parasti tieši šajā laikā pagatavoju vairākas piparkūku mīklas – lai tās atrodas  ledusskapī “kaujas gatavībā” tiem brīžiem, kad gribas ko pašu gatavotu un lai māja smaržo pēc svētkiem un omulības.

Šogad gatavoju medus piparkūkas – lielākā daļa salduma šajā receptē nāk no medus, tomēr labākai struktūrai un rullēšanas vieglumam pievienoju arī tumšo sīrupu. Tas mīklu padara viendabīgāku, elastīgāku un piedod “dziļāku” karameļu garšu.

Medus piparkūku mīkla ir izcili viegli rullējama ar minimālu miltu daudzumu uz rullējamās virsmas. Ar to būs viegli strādā gan tikko pēc izņemšanas no ledusskapja, gan pastāvēšanas istabas temperatūrā.

Iesaku uzmanīgi vērot piparkūkas cepšanas laikā – jo cepšanas ilgumu precīzi ir grūti noteikt! Vislielākā nozīme ir izrullēto piparkūku biezumam, tādēļ vismaz pirmo pannu vajadzētu “pavaktēt” un piefiksēt cepšanas ilgumu, jo piparkūkas, īpaši plāni rullētas” var ļoti ātri piedegt un kļūt rūgtas!

Priecīgu svētku gaidīšanas laiku!

Izejvielas:

  • 100 grami sviesta
  • 300 grami medus, var būt sacukurojies
  • 100 grami “Dansukker” tumšā sīrupa
  • Šķipsna sāls
  • 50 grami piparkūku garšvielu
  • 1 ola
  • 100 grami skābā krējuma
  • 30 grami cepamā pulvera
  • 500 grami miltu
  • 1 viegli sakulta ola pārsmērēšanai

Gatavošana:

  1. Mazā katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, tumšo cukura sīrupu un sāli. Lēnām maisot, uzkarsē, līdz viss savārījies viendabīgā masā. Pievieno piparkūku garšvielas.
  2. Katliņa saturu pārlej lielākā bļodā (es liku uzreiz virtuves kombaina bļodā) un atdzesē aptuveni 10-15 minūtes. Iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pieber pusi no miltiem, samaisa. Pieber atlikušos miltus. Tālāk mīca vai nu ar rokām vai kombainam liek mīkals mīcāmo uzgali (āķi) un mīca, līdz izveidojusies viendabīga mīkla. Atdzesē ledusskapī. Rullē plānā kārtiņā uz miltiem izkaisītas virsmas, spiež piparkūkas.
  3. Piparkūkas kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārsmērē ar sakultu olu. Cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Cukura sīrups, Dansukker, Medus, Piparkūkas, Piparkūku garšviela, Skābais krējums, Tumšā šokolāde, Ziemassvētku ēdieni

« 10 jautājumi un atbildes par graudaugiem: idejas gatavošanai
Cepta menca japāņu gaumē »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...