Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepta menca japāņu gaumē

2 decembra, 2019 Leave a Comment

Zivs gatavošanai nav jābūt sarežģītai, tieši otrādi – ja izmantojam kvalitatīvu zivi, tai virtuvē nav jāpavada ilgs laiks, lai iegūtu īsto garšu un konsistenci. Kad apnikusi vienkārši cepta zivs, ir laiks izmēģināt ko jaunu: šoreiz recepte, kā pagatavot mencu Āzijas noskaņās, ar ingveru.

Pievēršoties Āzijas tēmai – pirms pāris gadiem iepazinos ar ‘ponzu’ mērci: tā uzreiz iekaroja vietu manā virtuvē. Pamatā šim produktam ir dabīgi raudzēta sojas mērce, kas dod “umami” garšu un patīkamu sāļumu. Bet ponzu piemīt arī citrusu svaigums, kas tik ļoti piestāv jūras produktiem. ‘Ponzu’ var izmantot gan marinādēs, gan glazēt zivis un gaļu, gan pievienot ‘dipi’ mērcēm. 

Mencas gatavošanā izmantojam svaigu ingvera sakni, to papildinot ar ‘ponzu’ mērces svaigumu un saldeno mirinu (rīsu vīna). Šādi gatavota zivs iegūst neparastāku garšu vien dažās minūtēs.  

Visplašāko Āzijas produktu klāstu atradīsi interneta veikalā “Cesars”, bet dabīgi raudzētās “Kikkoman” sojas mērces meklē veikalos Āzijas produktu stendos.  

Izejvielas 2 porcijām:

  • 300 grami mencas filejas (bez asakām)
  • 50 grami svaiga ingvera saknes
  • Eļļa cepšanai
  • 100 ml “Kikkoman” ‘ponzu’ mērces
  • 100 ml mirina (saldais japāņu rīsu vīns)
  • 3 tējkarotes agaves sīrupa vai cita saldinātāja 
  • Maurlociņi dekorēšanai
  • Rīsi pasniegšanai 

Gatavošana:

Mencas fileju sadala divos vienādos gabalos. Ingvera sakni nomizo un sagriež plānos salmiņos. Pannā uzkarsē eļļu, apcep ingveru, aptuveni vienu minūti.

Mazā bļodiņā kopā sajauc ponzu, mirinu un sīrupu. Pusi no mērces lej uz pannas, samaisa ar ingveru. Pa virsu “uzsēdina” zivs gabalus. Cep zivi no abām pusēm, līdz tā gatava. Uz šķīvja liek rīsus, pa virsu zivi, pārlej ar atlikušo mērci. Dekorē ar maurlokiem. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Agaves sīrups, Āzijas virtuve, Ingvera sakne, Japānas virtuve, Kikkoman, Menca, Mirins, Sojas mērce

« Medus piparkūkas
Bioloģiskā pārtika: kāpēc iegādāties un iekļaut ēdienkartē? »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...