Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Saldā ”kartupeļa” bumbiņas (‘raw’)

16 februāra, 2020 Leave a Comment



Ar saldo kartupeli, domāju, ka daudziem no mums saistās nostaļģiskas bērnības atmiņas. Konditorejās tos parasti gatavoja no pāri palikušiem neapēstiem gardumiem – to laiku “zero waste” pieeja.

Šoreiz piedāvāju recepti veselīgajai kartupeļa versijai – bez piena, glutēna un baltā cukura. Saldumu dod banāns, dateles un nedaudz medus. Rezultāts ļoti atgādina klasisko saldā “kartupeļa” versiju – gan pēc struktūras, gan garšas. Uzreiz teikšu, ka šīs bumbiņas ir ļoti sātīgas, tieši šī iemesla dēļ iesaku tās veidot valrieksta izmērā, nevis klasiskā saldā “kartupeļa” izskatā.

Izejvielas (20 bumbiņām):

  • 1.5 vidēja izmēra nogatavojušies banāni
  • 6 ‘medjool’ dateles vai 10 parastās dateles
  • 200 grami mandeles vai mandeļu milti
  • 2 ēdamkarotes izkausētas kokosa eļļas
  • 50 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • Šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarote šķidra medus (vai cita šķidra saldinātāja)
  • Apvārtīšanai – kokosa skaidiņas, smalki sakapātas zaļās pistācijas, “freeze dried” avenes

Gatavošana:

  1. Ja izmanto veselas mandeles, tās smalki sakapā vai vislabāk – samaļ blenderī. Noliek malā. Ja izmanto
  2. Blenderī kopā liek banānus, dateles, un kokosa eļļu. Samaļ viendabīgā krēmīgā masā. Sajauc kopā ar “sausajām sastāvdaļām” – mandelēm vai mandeļu miltiem, kokosriekstu skaidiņām, kanēli, sāli un medu (sajaukšanai var izmantot blenderi). Masai jābūt tik biezai, lai no tās varētu izveidot bumbiņas (ja šķiet par šķidru, var pielikt kokosa skaidiņas).
  3. Ar nedaudz mitrām rokām no iegūtās masas veido valrieksta izmēra bumbiņas, apvārta kokosa skaidiņās, pistācijās vai “freeze dried” ogās. Noliek vēsumā sastingt vismaz uz stundu.

Filed Under: Deserti, Konditoreja Tagged With: Banāni, Bērnības ēdiens, Bez glutēna, Bez laktozes, Dateles, Kokosriekstu eļļa, Kokosriekstu skaidiņas, Mandeles, Medus, Raw food, Veselīgi

« Gaļas bumbiņas ar olu nūdelēm
Pokija bļoda ar tunci »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...