Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Zemesriekstu karameles kūka

marts 30, 2020 1 Comment

Šī kūka domāta tiem, kam patīk zemesriekstu garša, bet kūkas ar lielu daudzumu zemesriekstu rada pārsātinājuma sajūtu. Sākumā pagatavo kūku, tad, kamēr tā atdziest, gatavo glazūru – zemesriekstu karameli. Tā nav karamele klasiskajā versijā, bet garšo vienlīdz labi! Cukuru gan kūkai, gan glazūrai var izmantot gan brūno, gan gaišo vai tumšo muskovado cukuru. Jo tumšāks cukurs, jo intensīvāka karameļu garša kūkai. 

Izejvielas:

  • 150 grami sviesta 
  • 80 grami cukura (vislabāk – gaišais vai tumšais muskovado cukurs)
  • 60 grami skābā krējuma
  • 200 grami miltu (es liku trīs dažādus – kviešu, kviešu pilngraudu un griķu miltus)
  • 1.5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 2 olas
  • 60 grami viegli apceptu zemesriekstu

Karameles glazūra:

  • 30 grami sviesta
  • 50 grami brūnā (vai muskovado cukura) cukura
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 50 grami zemesriekstu sviesta 
  • 80 grami pūdercukura

Gatavošana: 

  1. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida cepamo formu (20 x 20 cm). 
  2. Mazā katliņā liek sviestu, cukuru un krējumu un maisot uzkarsē. Uz zemas uguns turpina sildīt un maisīt, līdz sviests un cukurs ir izkusis. Paaugstina uguni uz vidēju un maisot karsē 2 minūtes. Noņem no uguns un noliek malā atdzist uz 10 minūtēm.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.
  4. Zemesriekstus sakapā vidēji lielos gabalos.
  5. Miskera (vai kombaina) bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un sāli. Iemaisa olas. Pievieno atdzisušo sviesta masu un zemesriekstus. Visu maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Lej sagatavotajā formā. 
  6. Cep 25 minūtes. Izņem no krāsns un ļauj atdzist 5 minūtes, izņem no formas. Atdzesē pilnībā. 
  7. Kamēr kūka dziest, sagatavo glazūru. Mazā katliņā liek sviestu, cukuru un vienu ēdamkaroti piena. Maisot uzkarsē. Pievieno zemesriekstu sviestu, samaisa un vēlreiz uzkarsē. Katliņu noņem no uguns. Pievieno pūdercukuru, samaisa. Pielej atlikušo karoti piena, samaisa. Glazūrai ir jābūt vidēji biezai.
  8. Glazūru lej uz atdzisušās kūkas un izlīdzina. Noliek vēsumā vismaz uz pusstundu. Sagriež 15 gabaliņos un bauda! 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Brūnais cukurs, Gaišais muskovado cukurs, Pūdercukurs, Skābais krējums, Zemesrieksti, Zemesriekstu sviests

« Biezpiena kūka ar magonēm
Cūkgaļa saldskābajā mērcē »

Comments

  1. Laura says

    aprīlis 30, 2020 at 17:24

    Vai skaba krejuma vieta var izmantot biezu tradicionalo grieku jogurtu? Ja var, vai janem vera kadas proporcijas recepte, piem., varbut japievieno karote ellas vai vairak miltu? Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...