Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļa saldskābajā mērcē

3 aprīļa, 2020 Leave a Comment


Ja tu seko veselīga dzīvesveida principiem, tad, izvēloties produktus gatavošanai savā virtuvē, noteikti pievērs uzmanību produktu sastāvam. Gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, neiztikt bez sojas mērces.
Sojas mērču ražotājs “Kikkoman” visiem, kas īpaši piedomā par savu veselību, ir radījis produktu, kura sastāvā ir par 43% mazāk sāls. 

Tāpat kā visas “Kikkoman” mērces, arī šī ir dabiski raudzēta – īpaša fermentācijas procesa rezultātā tiek iegūta līdzīga garša un aromāts, kā tradicionālajai mērcei, tomēr sāls saturs ir ievērojami mazāks. Arī šī mērce ēdienam piešķirs tik patīkamo ‘umami’ garšu, tai nav pievienoti konservanti vai mākslīgas izcelsmes garšas pastiprinātāji. Veikalu plauktos pazemināta sāls satura sojas mērci atpazīsi pēc zaļajiem vāciņiem. 

Atgādinājums par pareizu sojas mērces uzglabāšanu – pēc iepakojuma atvēršanas sojas mērces pudele ir jāuzglabā ledusskapī! 

Par recepti – šoreiz pagatavoju vienu no ķīniešu virtuves vispazīstamākajiem ēdieniem – cūkgaļu saldskābajā mērcē. Uzreiz ir jāsaka, ka šī ir krietni “rietumnieciskota” Ķīnas sākotnējās receptes versija, kuras pamatā bija tikai etiķis un cukurs. Tajā parasti iemērca jau termiski apstrādātu ēdienu. Saldskābā mērce tādā formātā, kā to pazīstam mēs, izplatījās Kantonas provincē. Hongkongas šefpavārs Leungs Kings radīja mērci tās mūsdienīgajā versijā, sajaucot kopā rīsu etiķi, sāli, ķīniešu brūno brendiju, kečupu, Vusteras mērci un tumšo sojas mērci.

Visas receptei nepieciešamās Āzijas virtuves sastāvdaļas var iegādāties interneta veikalā “CESARS”. 2020.gada aprīlī, izmantojot atlaižu kodu “PAVASARIS”, saņem 10% atlaidi savam pirkumam! 

Atgriežoties pie mūsu receptes – tās pamatā ir sojas mērcē marinēta, ar kraukšķīgu mīklas garoziņu pārklāja cūkgaļa. To papildina pašu gatavota saldskābā mērce – to veido tomātu mērce, kas papildināta ar vairākiem Āzijas virtuvei raksturīgiem produktiem. Tradicionālie dārzeņi šajā ēdienā ir sarkanā un zāļā paprika un ananāsa gabaliņi.

Izejvielas:

  • 500 grami cūkgaļas filejas
  • 1 sīpols, sagriezts gabalos
  • 1 sarkanā paprika, sagriezta gabalos
  • 1 zaļā paprika, sagriezta gabalos
  • 1 ēdamkarote “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 6 konservētu ananāsu riņķi, sagriezti gabalos
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas 
  • eļļa cepšanai un fritēšanai 
  • daži sīpolloki pārkaisīšanai 
  • rīsi pasniegšanai 

Gaļas marinēšanai:

  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes 
  • 1 tējkarote medus (vai cita šķidrās konsistences saldinātāja)

Fritēšanas mīklai:

  • 120 grami miltu 
  • 60 grami kukurūzas cietes 
  • 1 tējkarote sodas
  • šķipsna sāls 
  • 1 ola 
  • 180 ml ūdens 
  • 2 tējkarotes eļļas 

Saldskābajā mērcei:

  • 3 ēdamkarotes kečupa
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 1 ēdamkarote plūmju mērces
  • 0.5 tējkarote rīsu etiķa 
  • 1 ēdamkarote austeru mērces 
  • Ja vēlies – 0.5 tējkarote Vusteras mērces 
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes 
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens 

Gatavošana:

  1. Iemarinē gaļu: cūkas fileju sagriež šķēlēs, šķēles tālāk kumosa lieluma gabalos. Sajauc ar marinādes izejvielām un noliek malā uz 20-30 minūtēm, lai iemarinējas. 
  2. Pagatavo saldskābo mērci, sajaucot kopā visas tās sastāvdaļas. 
  3. Pagatavo fritēšanas mīklu: sajauc kopā miltus, kukurūzas cieti, sodu un sāli. Iemaisa olu, pievieno ūdeni un eļļu. Maisa, līdz izveidojas viendabīgas konsistences pabieza mīkla. 
  4. Uzkarsētā eļļā pannā vai ‘wok’ pannā apcep sīpola gabalus, pievieno abas paprikas un turpina cept. Pievieno sojas mērci, samaisa. Pievieno ananāsu, un ķiploku, apcep. 
  5. Katliņā vai mazāka izmēra pannā uzkarsē fritēšanai piemērot eļļu. Katru cūkgaļas gabalu iemērc mīklā un liek eļļā cepties no abām pusēm, līdz cūkgaļas gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni. Izņem no eļļas un liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieļiem (liekās eļļas uzsūkšanai). Gaļu fritē vairākos piegājienos, līdz visa ir apcepta. 
  6. Dārzeņiem pievieno saldskābo mērci, uzkarsē un pagaida, līdz mērce sabiezē. Pievieno cūkgaļu un samaisa. Liek porcijās uz šķīvjiem. Pārkaisa ar sagrieztiem sīpollokiem. Pasniedz ar rīsiem.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”

Filed Under: Receptes Tagged With: Ananāsi, Austeru mērce, Cūkgaļas fileja, Eļļa fritēšanai, Kečups, Kikkoman, Kukurūzas ciete, Medus, Paprika, Plūmju mērce, Rīsi, Rīsu etiķis, Sarkanā paprika, Sīpolloki, Soda, Sojas mērce, Vusteras mērce, Zaļā paprika

« Zemesriekstu karameles kūka
Upeņu debesmanna »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...