Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Upeņu debesmanna

April 6, 2020 1 Comment

Laikā, kad jāsāk “tīrīt” saldētava no ogu krājumiem, šeit recepte upeņu debesmannai. Salīdzinot ar tradicionālajām receptēm savā virtuvē debesmannu gatavoju nedaudz atšķirīgi – svaigās ogas pievienoju tikai pirms putošanas. Ar šādu metodi ogas netiek vārītas un tajā saglabājas vairāk vitamīnu, kā arī gala produktā ir izteiktāka ogu garša. 

Izejvielas:

  • 800 ml ūdens 
  • 160 grami cukura 
  • 130 grami mannas 
  • 150 grami upeņu 
  • citronu vai cita skaba sula pēc garšas 

Gatavošana:

  1. Ja izmanto saldētas upenes, tās atlaidina. Ja ogas ir veselas, tās sablenderē viendabīgā masā. Svaigas upenes vienkārši sablenderē.
  2. Ūdeni uzvāra, samazina uguni uz vidēji augstu. Pievieno cukuru, samaisa. Pievieno trešdaļu no ogām, sagaida “burbuli” (kad katla saturs atkal sasniedzis vārīšanās temperatūru). Maisot, pakāpeniski un lēnām pieber klāt mannu. Turpina maisot vārīt, uguni samazinot uz zemu. Karsē, līdz manna sāk sabiezēt (līdz pat 10 minūtēm). Nogriež uguni, uzliek vāku un atstāj uzbriest uz 10 minūtēm.
  3. Katlam noņem vāku un tā saturu ielej lielā bļodā. Atdzesē 15 minūtes. Pievieno olgas un sāk putot. Turpina, līdz bļodas saturs dubultojies un kļuvis divreiz gaišāks. Putošanas laikā pēc garšas pievieno citronu vai kādu citu skābāku sulu. Pasniedz uzreiz vai liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar pienu.

Filed Under: Deserti Tagged With: Bērnības ēdiens, Debesmanna, Latvijas virtuve, Manna, Piens, Upenes, Uzputenis

« Cūkgaļa saldskābajā mērcē
Lieldienu zaļā kūka »

Comments

  1. Zane says

    April 15, 2020 at 19:43

    Paldies par recepti! Izdevās un garšoja lieliski!
    Piena vietā lietojām mandeļu pienu.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in