Rudens ir īstais laiks, lai atcerētos par t.s. ‘comfort food’ – sātīgu un sildošu ēdienu, kas garšo visai ģimenei. Pašu gatavoti frī kartupeļi ir viens no ēdieniem, kuru mājas apstākļos var pagatavot ātri un vienkārši.
Lai šim tradicionālajam ēdienam piešķirtu jaunas garšas notis, šoreiz to papildināju ar pašgatavotu ‘furikake’ garšvielu maisījumu, kura pamatā ir nori lapas (tās pašas, kurās tin suši). Šo maisījumu vari izmantot arī pārbēršanai vārītiem rīsiem vai citiem ēdieniem, kur piestāv Āzijas garšas.
Frī kartupeļus pasniedz ar sojas majonēzi, kuras gatavošanai izmantoju aromātisko “Kikkoman” sezama mērci. To vienkārši sajauc ar majonēzi, lai iegūtu neparastu garšu kombināciju. Šī mērce ir ideāli piemērota kā uzkodu un salātu mērce, pasniedzot kopā ar tvaicētiem dārzeņiem, nūdelēm, tofu sieru un pavasara rullīšiem.
Mūsmājās šie frī “pazuda” dažu minūšu laikā, kam sekoja jautājums, vai iespējams dabūt papildporciju!
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 1 kg kartupeļu (vislabāk lielāka izmēra)
- 1-1.5 litri fritēšanai piemērotas augu eļļas
Nori garšvielu maisījumam:
- 2 nori lapas
- 1 tējkarote čili pārslu
- 3 tējkarotes balto sezama sēkliņu
- 1 tējkarote melno sezama sēkliņu
- 1 tējkarote cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 3 tējkarotes drupinātu ķiploku (ķiploku granulas)
Majonēzes mērcei:
- 150 ml majonēzes
- 4 ēdamkarotes “Kikkoman” sezama mērces (var aizvietot ar tējkaroti sezama eļļas un 2 tējkarotēm sojas mērces)
Gatavošana:
- Gatavo garšvielu maisījumu: nori lapas ar šķērēm sagriež mazos gabaliņos. Liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, izņemot sezama sēkliņas. Blenderē, līdz iegūta rupja jūras sāls konsistence. Pievieno balto un melno sezamu, samaisa.
- Pagatavo majonēzes mērci, mazā bļodiņā kopā sajaucot majonēzi un sezama mērci.
- Kartupeļus nomizo un nosusina. Sagriež salmiņos.
- Katliņā uzkarsē eļļu. Tā ir gatava fritēšanai, ja eļļā iemests kartupeļa gabaliņš pārklājas ar burbulīšiem un paceļas līdz virspusei.
- Frī cep vairākos piegājienos, līdz tie ir zeltaini pēc krāsas un izcepušies. Izņem no katla un liek bļodā, kas izklāta ar virtuves dvieli (lai notek liekā eļļa). Ar kartupeļiem un eļļu darbojas uzmanīgi!
- Pārkaisa ar garšvielu maisījumu un pasniedz kopā ar sezama majonēzi nekavējoties.
Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”
Atbildēt