Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Kartupeļu frī japāņu gaumē

November 4, 2020 Leave a Comment

Rudens ir īstais laiks, lai atcerētos par t.s. ‘comfort food’ – sātīgu un sildošu ēdienu, kas garšo visai ģimenei. Pašu gatavoti frī kartupeļi ir viens no ēdieniem, kuru mājas apstākļos var pagatavot ātri un vienkārši. 

Lai šim tradicionālajam ēdienam piešķirtu jaunas garšas notis, šoreiz to papildināju ar pašgatavotu ‘furikake’ garšvielu maisījumu, kura pamatā ir nori lapas (tās pašas, kurās tin suši). Šo maisījumu vari izmantot arī pārbēršanai vārītiem rīsiem vai citiem ēdieniem, kur piestāv Āzijas garšas. 

Frī kartupeļus pasniedz ar sojas majonēzi, kuras gatavošanai izmantoju aromātisko “Kikkoman” sezama mērci. To vienkārši sajauc ar majonēzi, lai iegūtu neparastu garšu kombināciju. Šī mērce ir ideāli piemērota kā uzkodu un salātu mērce, pasniedzot kopā ar tvaicētiem dārzeņiem, nūdelēm, tofu sieru un pavasara rullīšiem.

Mūsmājās šie frī “pazuda” dažu minūšu laikā, kam sekoja jautājums, vai iespējams dabūt papildporciju! 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 1 kg kartupeļu (vislabāk lielāka izmēra)
  • 1-1.5 litri fritēšanai piemērotas augu eļļas 

Nori garšvielu maisījumam:

  • 2 nori lapas 
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • 3 tējkarotes balto sezama sēkliņu
  • 1 tējkarote melno sezama sēkliņu
  • 1 tējkarote cukura 
  • 2 tējkarotes sāls
  • 3 tējkarotes drupinātu ķiploku (ķiploku granulas) 

Majonēzes mērcei:

  • 150 ml majonēzes 
  • 4 ēdamkarotes “Kikkoman” sezama mērces (var aizvietot ar tējkaroti sezama eļļas un 2 tējkarotēm sojas mērces) 

Gatavošana:

  1. Gatavo garšvielu maisījumu: nori lapas ar šķērēm sagriež mazos gabaliņos. Liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, izņemot sezama sēkliņas. Blenderē, līdz iegūta rupja jūras sāls konsistence. Pievieno balto un melno sezamu, samaisa. 
  2. Pagatavo majonēzes mērci, mazā bļodiņā kopā sajaucot majonēzi un sezama mērci. 
  3. Kartupeļus nomizo un nosusina. Sagriež salmiņos.
  4. Katliņā uzkarsē eļļu. Tā ir gatava fritēšanai, ja eļļā iemests kartupeļa gabaliņš pārklājas ar burbulīšiem un paceļas līdz virspusei.
  5. Frī cep vairākos piegājienos, līdz tie ir zeltaini pēc krāsas un izcepušies. Izņem no katla un liek bļodā, kas izklāta ar virtuves dvieli (lai notek liekā eļļa).  Ar kartupeļiem un eļļu darbojas uzmanīgi! 
  6. Pārkaisa ar garšvielu maisījumu un pasniedz kopā ar sezama majonēzi nekavējoties. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Kikkoman”

Filed Under: Dārzeņu ēdieni, Uzkodas Tagged With: Čili pārslas, Drupināti ķiploki, Japānas virtuve, Kartupeļi, Kartupeļu frī, Kikkoman, Melnā sezama sēkliņas, Nori, Sezama eļļa, Sezama sēkliņas

« Tumšās šokolādes panna cotta
Vistas, fenheļa un puravu sautējums krējuma mērcē »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in