Vienkārša svētku kūka, kura patiks visiem citronu mīļotājiem! Lai skaisti svētki!
Izejvielas:
- 200 grami miltu
- 140 grami cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- puse tējkarotes sāls
- 115 grami sviesta
- 220 grami skābā krējuma vai grieķu jogurta (ne beztauku)
- 2 olas
- rīvēta miziņa no viena citrona
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- ka vēlies – 1 tējkarote citrona ekstrakta
- 60 grami kokosriekstu skaidiņu
Glazūrai:
- 135 grami pūdercukura
- 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
Dekorēšanai:
- kokosriekstu skaidiņas
- auksti žāvētas avenes vai cits sarkans dekors
Gatavošana:
- Sviestu izkausē un atdzesē.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Cepamo formu (23 cm) izklāj ar cepamo papīru.
- Sviestu sajauc kopā ar skābo krējumu, olām, citrona mizinu un sulu (un citrona ekstraktu, ja izmanto). Otrā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Abu bļodu saturu samaisa kopā un beigās iemaisa kokosa skaidiņas (pārstāj maisīt, līdzko izveidojas viendabīga mīkla).
- Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 50-55 minūtes. Atdzesē 10 minūtes un izņem no formas, atdzesē pilnībā.
- Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar 1 ēdamkaroti citronu sulas. Ja nepieciešams, pievieno vēl sulu, lai iegūtu biezas konsistences glazūru. Pārsmerē atdzisušajai kūkai. Dekorē ar kokosa skaidiņām un aveņu gabaliņiem.
Atbildēt