Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Citronkūka ar kokosu

17 novembra, 2020 Leave a Comment

Vienkārša svētku kūka, kura patiks visiem citronu mīļotājiem! Lai skaisti svētki! 

Izejvielas:

  • 200 grami miltu
  • 140 grami cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera 
  • puse tējkarotes sāls 
  • 115 grami sviesta
  • 220 grami skābā krējuma vai grieķu jogurta (ne beztauku)
  • 2 olas
  • rīvēta miziņa no viena citrona
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • ka vēlies – 1 tējkarote citrona ekstrakta
  • 60 grami kokosriekstu skaidiņu 

Glazūrai:

  • 135 grami pūdercukura
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas

Dekorēšanai: 

  • kokosriekstu skaidiņas
  • auksti žāvētas avenes vai cits sarkans dekors 

Gatavošana:

  1. Sviestu izkausē un atdzesē. 
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Cepamo formu (23 cm) izklāj ar cepamo papīru. 
  3. Sviestu sajauc kopā ar skābo krējumu, olām, citrona mizinu un sulu (un citrona ekstraktu, ja izmanto). Otrā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Abu bļodu saturu samaisa kopā un beigās iemaisa kokosa skaidiņas (pārstāj maisīt, līdzko izveidojas viendabīga mīkla).
  4. Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 50-55 minūtes. Atdzesē 10 minūtes un izņem no formas, atdzesē pilnībā. 
  5. Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar 1 ēdamkaroti citronu sulas. Ja nepieciešams, pievieno vēl sulu, lai iegūtu biezas konsistences glazūru. Pārsmerē atdzisušajai kūkai. Dekorē ar kokosa skaidiņām un aveņu gabaliņiem. 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citrona miziņa, Citrona sula, Citronkūka, Kokosriekstu skaidiņas, Pūdercukurs, Skābais krējums

« Vistas, fenheļa un puravu sautējums krējuma mērcē
Banānmaize ar riekstiem un rozīnēm »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...