Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānmaize ar riekstiem un rozīnēm

22 novembra, 2020 Leave a Comment

Sulīga un bagātīga banānmaize, kura neatstās vienaldzīgu nevienu! Mīklai vari pievienot savus mīļākos žāvētos augļus (iesaku tos pirms pievienošanas izmērcēt alkoholā) un riekstus. Pirms griežanas šķēlēs maizīti iesaku pilnībā atdzesēt. 

Izejvielas:

  • 100 grami rozīņu
  • 100 ml ruma vai brendija/viskija (var aizstāt ar ūdeni vai sulu)
  • 150 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 100 grami tumšā vai gaišā muskovado cukura 
  • 3 olas 
  • 2 nelieli nogatavojušies banāni, nomizoti 
  • 260 grami miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas 
  • 100 grami sakapātu valriekstu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai 

Gatavošana:

  1. Rozīnes mazā katliņā aplej ar rumu (vai citu stipro alkoholu vai sulu), uzkarsē. Uzliek vāku un atstāj uzbriest vismaz uz vienu stundu. 
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. 
  3. Sviestu ar cukuru puto 2-3 minūtes. Pa vienai pievieno olas, turpina putot. Ja nepieciešams, bļodas malas pa laikam notīra ar silikona lāpstiņu. Pēc olu pievienošanas masa var “sadalīties”, par to nav jāuztraucas. Masai pievieno banānu gabalos (ja banāni vēl ir stingrs, tos pirms pievienošanas saspaida ar dakšiņu).
  4. Bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un sodu. Pievieno banānu un olu masai kopā ar citronu sulu, kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Pievieno rozīnes kopā ar palikušo šķidrumu, kā arī valriekstus. Atkal samaisa viendabīgā mīklā. 
  5. Gareno kēksa formu izklāj ar cepamo papīru vai ietauko. Lej iekšā mīklu. 
  6. Cep uzkarsētajā krāsnī 55-60 minūtes. 
  7. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas. Atdzesē pilnībā. Pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs. 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banānmaize

« Citronkūka ar kokosu
Mandeļu piparkūkas »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...