Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Banānmaize ar riekstiem un rozīnēm

November 22, 2020 Leave a Comment

Sulīga un bagātīga banānmaize, kura neatstās vienaldzīgu nevienu! Mīklai vari pievienot savus mīļākos žāvētos augļus (iesaku tos pirms pievienošanas izmērcēt alkoholā) un riekstus. Pirms griežanas šķēlēs maizīti iesaku pilnībā atdzesēt. 

Izejvielas:

  • 100 grami rozīņu
  • 100 ml ruma vai brendija/viskija (var aizstāt ar ūdeni vai sulu)
  • 150 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 100 grami tumšā vai gaišā muskovado cukura 
  • 3 olas 
  • 2 nelieli nogatavojušies banāni, nomizoti 
  • 260 grami miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas 
  • 100 grami sakapātu valriekstu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai 

Gatavošana:

  1. Rozīnes mazā katliņā aplej ar rumu (vai citu stipro alkoholu vai sulu), uzkarsē. Uzliek vāku un atstāj uzbriest vismaz uz vienu stundu. 
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. 
  3. Sviestu ar cukuru puto 2-3 minūtes. Pa vienai pievieno olas, turpina putot. Ja nepieciešams, bļodas malas pa laikam notīra ar silikona lāpstiņu. Pēc olu pievienošanas masa var “sadalīties”, par to nav jāuztraucas. Masai pievieno banānu gabalos (ja banāni vēl ir stingrs, tos pirms pievienošanas saspaida ar dakšiņu).
  4. Bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un sodu. Pievieno banānu un olu masai kopā ar citronu sulu, kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Pievieno rozīnes kopā ar palikušo šķidrumu, kā arī valriekstus. Atkal samaisa viendabīgā mīklā. 
  5. Gareno kēksa formu izklāj ar cepamo papīru vai ietauko. Lej iekšā mīklu. 
  6. Cep uzkarsētajā krāsnī 55-60 minūtes. 
  7. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas. Atdzesē pilnībā. Pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs. 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Banānmaize

« Citronu un kokosriekstu kūka 
Mandeļu piparkūkas »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in