Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Piparkūku un apelsīnu krēma tarte

December 18, 2020 Leave a Comment

Visvienkāršākais veids, kā uzburt svētku garšu, ir pagatavot kūku ar piparkūkām! Šoreiz gatavoju tarti, kuras pamatā liku “Selgas” piparkūkas un pildījumā – krēmsiera un putukrējuma masu. Izmantoju gareno tartes formu ar izņemamu apakšu, bet derēs arī klasiskā apaļā forma (tā noteikti ir jāizklāj ar cepamo papīru). 

Tarti gatavo vienu vienu pirms pasniegšanas vai arī svētku dienas rītā – tā, lai tā paspētu pabūt dažas stundas aukstumā. Dekorē pirms pasniegšanas pēc savas gaumes. Šajā procesā noteikti var iesaistīt arī bērnus – viņiem nekad netrūkst ideju! 

Izejvielas:

  • 250 grami “Selgas” piparkūku cepumu
  • 90 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts 
  • 350 ml saldā krējuma
  • 200 grami krēmsiera (bez želatīna sastāvā)
  • smalki rīvēta miziņa no viena apelsīna
  • 120 grami pūdercukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta 
  • 4 ēdamkarotes melases sīrupa vai iesala ekstrakta 
  • ja vēlies izteiktāku piparkūku garšu – 2 tējkarotes piparkūku garšvielas
  • dekorēšanai – “Selgas” piparkūkas un žāvētas apelsīna šķēlītes 

Gatavošana: 

  1. Piparkūku cepumus sablenderē sīkās drumstalās vai sadrupina caur virtuves dvieli ar mīklas rulli. Cepumu drumstalas sajauc ar izkausēto un atdzesēto sviestu. Izklaj pa tartes formas pamatni un maliņām pēc iespējas vienādā slānī. Ieliek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
  2. Putukrējumam pievieno 50 gramus pūdercukura un pusi no vaniļas. Puto, līdz krējums sabiezē. Pārliek citā bļodā. 
  3. Tajā pašā bļodā, kurā tika putots saldais krējums (mazgāt nav nepieciešams), liek krēmsieru un ar plakano putošanas slotiņu (‘paddle’) puto aptuveni 2 minūtes, līdz krēmsiers ieguvis mīkstam sviestam līdzīgu konsistenci. Iemaisa melasi vai iesala ekstraktu, atlikušo pūdercukuru (100 gramus) un, ja izmanto, piparkūku garšvielu. 
  4. Pusi no putukrējuma samaisa viendabīgā masā ar krēmsieru – šo masu  izmantos tartes pildījuma pamatam, atlikušo putukrējumu – tartes pildījuma virsējai kārtai. 
  5. Tartes pamatu izņem no ledusskapja, tajā ar konditorejas tūtu vai vienkārsi ar karoti ieklāj krēmsiera masu, izlīdzina. Var virsu klāt putukrējumu, arī izlīdzina. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4 stundām, vai vislabāk – uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparkūkām un apelsīnu šķēlītēm. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Selga”

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Apelsīni, Iesala ekstrakts, Krēmsiers, Melase, Orkla, Piparkūkas, Piparkūku garšviela, Selgas cepumi, Tarte, Ziemassvētku ēdieni

« Ziemassvētku kēkss ar riekstiem un dzērvenēm
Cepts lasis majonēzes un rīvmaizes “mētelītī” »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • #PaldiesIlze January 5, 2021 19:27
  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in