Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cepts lasis majonēzes un rīvmaizes “mētelītī”

December 21, 2020 Leave a Comment

Ar šo recepti tiks galā arī iesācējs virtuvē! Jo gatatavošana aizņem tieši 10 minūtes un pēc tam zivtiņa ir gatava doties krāsnī.

Gatavošanas procesā ir divas daļas – sagatavot majonēzes maisījumu (skābais krējums + majonēze + citrusa sula + ķiploks) un pāri beramo rīvmaizes masu (rīvmaize + timiāns + kausēts sviets + pistācijas vai citi rieksti). No sākuma lasim pāri liek majonēzes masu, pa virsu ber aromātisko rīvmaizi.

Pēc 20 cepeškrāsnī pavadītām minūtēm lasis ir gatavs celšanai galdā! Pirms pasniegšanas to pārkaisa ar pistācijām, granātābola sēkliņām un zaļumiem. Bauda kopā ar vārītiem kartupeļiem un tvaicētiem dārzeņiem, kam pirms pasniegšanas pievienots nedaudz sviesta. 

Svētku galdā noteikti ir vērts veltīt laiku, lai izvēlētos pieskaņotus vīnus! Cepts lasis ļoti harmoniski garšos kopā ar “Marques de Caceres” 2019 rozā vīnu – tas darīts Riohas reģionā Spānijā un 96% ‘Tempranillo” vīnogas un 4% ‘Garnacha Tinta’ vīnogas. Šo vīnu atpazīsi arī pēc skaisti maigās koraļļu krāsas. Tam piemīt patīkams ziedu aromāts ar sarkano augļu notīm fonā. Pasniedz šo vīnu atdzesētu līdz 6-8 grādiem. 

Svētku ēdienam pieskaņotu vīnu es izvēlējos no @nautimuslv vīnu izlases – “Nautimus” ir  īpaši veidots vīnu projekts, kas apvieno starptautiski apbalvotus vīnus no dažādiem vīndarīšanas reģioniem visā pasaulē. Veikalu plauktos tos atpazīsi pēc apaļās violetās uzlīmes – tas ir kvalitātes garants, kam vari uzticēties un kas arī tīri praktiski atvieglos tavu izvēli: vienalga, vai meklē vīnu ballītei ar draugiem, romantiskām vakariņām divatā vai glāzi baudīšanai vienatnē pēc aizņemtas darba nedēļas. 

Izejvielas: 

  • 1 kg laša fileja, ar ādu un bez asakām
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote citrusa sulas
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
  • sāls pēc garšas 
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 glāzes “panko” (japāņu) rīvmaizes, var izmantot arī parasti rīvmaizi, to vajadzēs pusi glāzes
  • 30 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts
  • 1 tējkarote timiāna lapiņu (svaigu vai kaltētu)
  • 40 grami zaļo lobīto pistāciju, sakapātas
  • sauja granātābola sēkliņu 
  • zaļumi vai dīgsti dekorēšanai

Gatavošana: 

  1. Bļodiņā kopā samaisa majonēzi, skābo krējumu, citrusa sulu un ķiplokus.
  2. Abas laša filejas puses pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Zivi pārceļ uz cepamo pannu, kas izklāta ar foliju. 
  3. Pāri laša filejai klāj majonēzes masu. 
  4. Bļodiņā samaisa kopā rīvmaizi, kausēto sviestu, timiānu un pusi pistāciju. Masu klāj pa virsu majonēzes kārtai uz zivs. 
  5. Cep 200 grādos 20-25 minūtes. 
  6. Izņem no krāsns un pirms pasniegšanas pārkaisa ar granātābola sēkliņām, zaļumiem un atlikušajām pistācijām. 

Recepte tapusi sadarbībā ar “Nautimus”

Filed Under: Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Citrona sula, Granātābols, Laims, Laša fileja, Lasis, Majonēze, Mikrozaļumi, Nautimus, Panko, Pistācijas, Rīvmaize, Rozā vīns, Skābais krējums, Svētku galdam, Timiāns, Ziemassvētku ēdieni

« Piparkūku un apelsīnu krēma tarte
Putotas rikotas siera kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND