Ar šo recepti tiks galā arī iesācējs virtuvē! Jo gatatavošana aizņem tieši 10 minūtes un pēc tam zivtiņa ir gatava doties krāsnī.Gatavošanas procesā ir divas daļas – sagatavot majonēzes maisījumu (skābais krējums + majonēze + citrusa sula + ķiploks) un pāri beramo rīvmaizes masu (rīvmaize + timiāns + kausēts sviets + pistācijas vai citi rieksti). No sākuma lasim pāri liek majonēzes masu, pa virsu ber aromātisko rīvmaizi.
Pēc 20 cepeškrāsnī pavadītām minūtēm lasis ir gatavs celšanai galdā! Pirms pasniegšanas to pārkaisa ar pistācijām, granātābola sēkliņām un zaļumiem. Bauda kopā ar vārītiem kartupeļiem un tvaicētiem dārzeņiem, kam pirms pasniegšanas pievienots nedaudz sviesta.
Izejvielas:
- 1 kg laša fileja, ar ādu un bez asakām
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote citrusa sulas
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 1 glāzes “panko” (japāņu) rīvmaizes, var izmantot arī parasti rīvmaizi, to vajadzēs pusi glāzes
- 30 grami sviesta, izkausēts un atdzesēts
- 1 tējkarote timiāna lapiņu (svaigu vai kaltētu)
- 40 grami zaļo lobīto pistāciju, sakapātas
- sauja granātābola sēkliņu
- zaļumi vai dīgsti dekorēšanai
- Bļodiņā kopā samaisa majonēzi, skābo krējumu, citrusa sulu un ķiplokus.
- Abas laša filejas puses pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Zivi pārceļ uz cepamo pannu, kas izklāta ar foliju.
- Pāri laša filejai klāj majonēzes masu.
- Bļodiņā samaisa kopā rīvmaizi, kausēto sviestu, timiānu un pusi pistāciju. Masu klāj pa virsu majonēzes kārtai uz zivs.
- Cep 200 grādos 20-25 minūtes.
- Izņem no krāsns un pirms pasniegšanas pārkaisa ar granātābola sēkliņām, zaļumiem un atlikušajām pistācijām.
Atbildēt