Šo grēcīgi saldo desertu īpaši novērtēs vislielākie saldummīļi – tas burtiski kūst mutē un kopā ar lazdu riekstiem ir īsts baudījums. Turklāt tā pagatavošana aizņems vien dažas minūtes – visas sastāvdaļas . Arī izejvielas kopā tikai četras!
Izejvielas:
- 200 grami lazdu riekstu (var būt jau viegli grauzdēti)
- 350 grami tumšās šokolādes gabaliņos
- 400 grami kondensētā piena ar cukuru (mazā bundžiņa)
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- Ja vēlies – šķipsiņa sāls
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Ja izmanto negrauzdētus lazdu riekstus, tad tos uzber uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek krāsnī uz 20 minūtēm, ik pa 5 minūtēm riekstus apmaisot. Izņem no krāsns, atdzesē un ar rokām “noberzē” nost riekstu miziņas. Iztīrītos riekstus liek uz virtuves dēlīša un ar nazi sakapā smalkāk. Var izmantot arī kombainu, bet uzmanīgi, lai rieksti saglabātu savu tekstūru un nesamaltos pulverī.
- Ar cepamo papīru izklāj 20 x 20 cm formu.
- Mazā katliņā liek šokolādes gabaliņus, pāri lej kondensēto pienu un saldo krējumu (pieber šķipsiņu sāls, ja vēlas). Lēnām uz vidējas liesmas uzkarsē, un ik pa laiciņam apmaisot, uz vidēji zemas uguns karsē, līdz šokolāde ir izkususi (aptuveni 5 minūtes) un masa ir viendabīgi spīdīga. Katliņu noņem no uguns un iemaisa pusi no sakapātajiem riekstiem.
- Šokolādes masu lej sagatavotajā formā un virspusi izlīdzina. Pāri ber atlikušos riekstus, viegli iespiežot šokolādes masā. Liek uz vismaz 2 stundām ledusskapī.
- Izņem no formas un sagriež gabaliņos.
Atbildēt