Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Citronu un kokosriekstu kūka

January 26, 2021 Leave a Comment

Šobrīd pilnā plaukumā ir citrusaugļu sezona, tādēļ gada sākumā parasti gatavoju ēdienus, kuru sastāvā ir gan miziņa, gan sula no apelsīniem, citroniem, laimiem. Ja plāno izmantot arī miziņu, noteikti iesaku izvēlēties nevaskotus citrusus (tos parasti var atrast “bio” produktu plauktos). 

Šī recepte ir viena no vienkāršākajām un gardākajām – tās garšu veido kontrasts no cukura un skābā citrona. Šoreiz receptē izmantoju klasisko “Jelgavas cukuru”, kuru pievienoju izkausētam sviestam. Tā kā receptē netiek pievienots cepamais pulveris, kūka paceļas tikai no uzputotajām olām – līdz ar to ir būtiski kārtīgi uzputot olas kopā ar cukuru un sviestu. Lai masa būtu izteikti gaisīga un viegla. 

Kūka garšos vienlīdz labi arī nākamajā dienā (ja vien kas būs palicis no  tās pāri pēc pirmās dienas “degustācijas”)! Uzglabā to noslēgtā traukā ledusskapī. 

Izejvielas:

  • 175 grami sviesta
  • 180 grami ‘Dansukker’ Jelgavas cukura
  • 3 olas
  • 150 grami miltu
  • 60 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 40 ml svaigas citronu sulas (no 1-2 citroniem)
  • ‘Dansukker’ pūdercukurs pārkaisīšanai 

Gatavošana: 

  1. Ar cepamo papīru izklāj kvadrātveida formu (20 x 20 cm). 
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Mazā katliņā uz vidēji zemas uguns izkausē sviestu. Pieber cukuru un kārtīgi samaisa. Pārlej miksera bļodā, puto 2 minūtes. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot vēl aptuveni 5 minūtes, līdz masa ir kļuvusi pēc krāsas ļoti gaiša un pēc tekstūras gaisīga. 
  4. Olu masai pievieno miltus un samaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla. 
  5. Mīklā iemaisa kokosriekstu skaidiņas, citrona miziņu un sulu. 
  6. Mīklu lej sagatavotajā formā, virspusi izlīdzina. Cep 25-30 minūtes.
  7. Kūkai ļauj atdzist pilnībā un pēc tam izņem no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež kvadrātiņos.

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dansukker”

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citrona miziņa, Citrona sula, Citroni, Citronkūka, Dansukker, Kokosriekstu skaidiņas, Kūka, Pūdercukurs

« Lasis skābā krējuma un fetas siera mērcē
Vista ķīniešu gaumē ar Indijas riekstiem »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in