Jogurta sorberts ir fantastisks deserts – viegls un maigs! To bauda tāpat, tikko pagatavotu, vai pasniedz kopā ar pieskaņotu mērci, ogām vai augļiem. Vislabāk sorbertu gatavot saldējuma mašīnā, bet tāpat saldināto jogurta masu var likt traukā ar vāku un saldētavā, sasalšanas procesā ik pa pusstundai to apmaisot, lai neveidotos ledus kristāli.
Jo vairāk cukura būs pievienots, jo krēmīgāks būs gala rezultāts (cukura molekulas aizkavē ledus kristālu veidošanos). Iesaku izvēlēties vidusceļu – tieši tik salduma, cik nepieciešams, lai iegūtu līdzsvarotu saldenskābu rezultātu.
Šim desertam noteikti jāizmanto pilnpiena jogurts. Vislabāk derēs parastais bezpiedevu, nevis grieķu, kurš šai receptei ir krietni par “smagu”.
- 650 grami bezpiedevu jogurta
- 150 grami dzidrā sīrupa vai cita šķidra saldinātāja
- 700 grami dažādu svaigu ogu
- 1 ēdamkarote laima sulas
- 1 ēdamkarote cukura
Gatavošana:
- Bļodā sajauc kopā jogurtu ar sīrupu. Iegūto masu lej saldējuma mašīnā un pagatavo saldējumu pēc mašīnas ražotāja instrukcijām.
- Ogām noņem kātiņus, lielākās sagriež gabaliņos. Liek bļodiņā un sajauc ar laima sulu un cukuru. Noliek malā uz 10 minūtēm.
- Deserta bļodiņās apakšā kārto ogas, pa virsu liek sorbertu.
Atbildēt