Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Seeberger”
Lieldienas tuvojas straujiem soļiem un šoreiz svētku galdam esmu sagatavojusi recepti valriekstu kūkai ar tumšās šokolādes glazūru. Dekori atbilstoši pavasara tematikai, bet, protams, tos var pielāgot savai gaumei, kūkas lieliskā garša no tā nemainīsies.
Kūkas priekšrocība – tās sastāvā nav ne miltu, ne piena produktu. Pamatsastāvdaļas ir valrieksti un olas. Tieši kvalitatīvi un svaigi valrieksti veidos kūkas garšu un struktūru – tāpēc svarīgi izvēlēties augstvērtīgus riekstus – mana izvēle vienmēr ir “Seeberger” produkcija, arī šoreiz receptē izmantoju valriekstu pusītes. Tās iepakojumā ir veselas, sulīgas un ar patīkamu garšu.
Valrieksti ir vieni no riekstiem, kuri visātrāk oksidējas, tādēļ es neietektu iegādāties vaļējus valriekstus “uz svara”. Jo šiem riekstiem ir svarīgs iepakojums, kurš tos pasargā no nelabvēlīgās vides iedarbības. Kādēļ valrieksti ir tik jutīgi? Jo to sastāvā ir daudz vērtīgo omega-3 taukskābju, kas saskarē ar skābekli iet bojā, ietekmējot gan rieksta garšu, gan uzturvērtību.
Pareizi iepakoti un uzglabāti valrieksti ir ne vien izcili gardi, bet arī labvēlīgi ietekmē mūsu veselību – vēl vairāk: pateicoties vērtīgajām nepiesātinātajām taukskābēm un antioksidantiem, tie ir atzīti par vienu no produktiem, kuru iekļaušana ikdienas uzturā paildzina gan mūža ilgumu, gan dzīves kvalitāti.
“Seeberger” valrieksti tiek novākti ASV un Čīlē un pēc tam pareizi transportēti, lai saglabātu veselus riekstus un to uzturvērtību. Produkciju visplašākajā sortimentā var iegādāties u/v Stockmann, veikalu tīklos Rimi un Maxima, veikalos Sky, kā arī dažos no veikalu tīkla Top veikaliem.
- 250 grami “Seeberger” valriekstu
- 5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
- 200 grami cukura
- 100 grami kukurūzas cietes
- 50 ml apelsīna sulas
- rīvēta apelsīna miziņa
- šķipsniņa sāls
Glazūrai un dekorēšanai:
- 150 grami šokolādes
- 1-2 ēdamkarotes neitrālas garšas eļļas
- Šokolādes oliņas un želejkonfektes olas formā
Gatavošana:
- Valriekstus liek blenderī un sablenderē rupju miltu konsistencē (pēc iespējas smalkāk, bet lai no riekstiem vēl nesāktu izdalīties eļļa).
- Olas dzeltenumus ar mikseri saputo kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaišāka un gaisīgāka masa. Iemaisa (nevis ieputo) kukurūzas cieti, maltos riekstu, apelsīna sulu un apelsīna miziņu.
- Olu baltumus uzputo kopā ar šķipsniņu sāls stingrās putās. Divos piegājienos iemaisa mīklā – pirmo pusi iemaisa, otro daļu uzmanīgi iecilā.
- Cepeškrāsni uzkarē līdz 180 grādiem. Cepamo pannu (ar 23 cm diametru) izklāj ar cepamo papīru. Sagatavoto mīklu lej formā un cep 35-40 minūtes. Atdzesē un izņem no formas.
- Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi ar karoti eļļas. Pārlej atdzisušai kūkai. Dekorē ar šokolādes oliņām un olas formas želejkonfektēm. Liek aukstumā uz 1 stundu un pasniedz.
Arturs says
Paldies par recepti.
Valriekstu vietā es izmantoju pekanriekstus, jo gluži vienkārši valriekstu man nebija pieejami.
Sanāca ļoti ok.
Ar pekanriekstiem apelsīna vietā es izmantotu citronu.
Šokolādes kausēšana mikroviļņu krāsnī beidzās ar piedūmotu virtuvi un koridoru, bet toties es zinu ka mans dūmu detektors strādā. Paliku pie klasiskās ūdens peldes.
Neitrālās eļļas vietā es ieteiktu izmantot kokosriekstu eļļu, ātrāk sacietēs.