Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Jogurta sorberts

5 marta, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Nautimus”

Jogurta sorberts ir fantastisks deserts – viegls un maigs! To bauda tāpat, tikko pagatavotu, vai pasniedz kopā ar pieskaņotu mērci, ogām vai augļiem. Vislabāk sorbertu gatavot saldējuma mašīnā, bet tāpat saldināto jogurta masu var likt  traukā ar vāku un saldētavā, sasalšanas procesā ik pa pusstundai to apmaisot, lai neveidotos ledus kristāli. 

Jo vairāk cukura būs pievienots, jo krēmīgāks būs gala rezultāts (cukura molekulas aizkavē ledus kristālu veidošanos). Iesaku izvēlēties vidusceļu – tieši tik salduma, cik nepieciešams, lai iegūtu līdzsvarotu saldenskābu rezultātu. 

Šim desertam noteikti jāizmanto pilnpiena jogurts. Vislabāk derēs parastais bezpiedevu, nevis grieķu, kurš šai receptei ir krietni par “smagu”. 

🖍🖍 Lai skaisti nosvinētu svētkus nevajag daudz – skaistu klātu galdu, pašgatavotu desertu un tam pieskaņotu vīnu! Jogurta sorberts lieliski saskan ar Canti Prosecco Rose dzirkstošo vīnu. Atsvaidzinošu, ar patīkamām saldo mandeļu notīm un vieglu minerālu pēcgaršu.  Bauda atdzesētu un pasniedz slaidajās glāzēs. 

Šim desertam pieskaņotu dzērienu es izvēlējos no @nautimuslv vīnu izlases – “Nautimus” ir  īpaši veidots vīnu projekts, kas apvieno starptautiski apbalvotus vīnus no dažādiem vīndarīšanas reģioniem visā pasaulē. Veikalu plauktos tos atpazīsi pēc apaļās violetās uzlīmes – tas ir kvalitātes garants, kam vari uzticēties un kas arī tīri praktiski atvieglos tavu izvēli: vienalga, vai meklē vīnu ballītei ar draugiem, romantiskām vakariņām divatā vai glāzi baudīšanai vienatnē pēc aizņemtas darba nedēļas. 

Izejvielas 4 porcijām: 

  • 650 grami bezpiedevu jogurta
  • 150 grami dzidrā sīrupa vai cita šķidra saldinātāja 
  • 700 grami dažādu svaigu ogu
  • 1 ēdamkarote laima sulas 
  • 1 ēdamkarote cukura

Gatavošana: 

  1. Bļodā sajauc kopā jogurtu ar sīrupu. Iegūto masu lej saldējuma mašīnā un pagatavo saldējumu pēc mašīnas ražotāja instrukcijām. 
  2. Ogām noņem kātiņus, lielākās sagriež gabaliņos. Liek bļodiņā un sajauc ar laima sulu un cukuru. Noliek malā uz 10 minūtēm. 
  3. Deserta bļodiņās apakšā kārto ogas, pa virsu liek sorbertu. 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Filed Under: Deserti Tagged With: Bezpiedevu jogurts, Dzidrais sīrups, Jogurts, Laima sula, Saldējums, Sorberts

« Maltas cūkgaļas zupa ar nūdelēm
Valriekstu kūka (bez miltiem un bez piena produkiem) »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm 18 februāra, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j 7 februāra, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Ingvera sakne Itālijas virtuve Kanēlis Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Krēmsiers Kūka Mandeles Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Svētku galdam Sīpolloki Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2023

 

Loading Comments...