Garneles ir viens no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamajiem ēdieniem. Grilējot vai cepot tās ir gatavas dažās minūtēs un ļoti piestāv vasarīgiem salātiem un uzkodu šķīvjiem. Es parasti garneles pirms cepšanas viegli iemarinēju – tas piedod papildus garšas nianses un padara gala rezultātu katru reizi nedaudz citādu.
Šoreiz garneles viegli iemarinēju Āzijas garšās, izvēloties trīs dažādas mērces – “Kikkoman” sojas mērci, austeru mērci un zivju mērci. Sojas mērce dod vieglu sāļumu, austeru mērce – saldumu, bet fermentētā zivju mērce izceļ pašu garneļu garšu. Čili daudzumu piemēro savai gaumei, bet ķiploku gan neaizmirsti pievienot jebkurā gadījumā!
Pasniedzu grilētās garneles ar japāņu majonēzi, kas papildināta ar ponzu mērci – šī kombinācija lieliski atsvaidzina garšas kārpiņas. Šo mērci var pasniegt arī pie zivs un citiem jūras produktiem.
“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT.
Izejvielas:
- 12 garneles čaulās, termiski neapstrādātas (pelēkas)
- pasniegšanai – laims šķēlēs un zaļumi
- 3 grilēšanas iesmiņi
Čili sojas marināde:
- 1 sarkanais čili, bez sēklām, sagriezts plānās ripiņās (ja vēlies pikantas garneles, sēkliņas vari atstāt)
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
- 80 ml austeru mērces
- 2 ēdamkarotes zivju mērces
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
Majonēzes mērcei pasniegšanai:
- 2 ēdamkarotes “Kikkoman” ponzu mērces
- 150 ml majonēzes
Gatavošana:
- Grilēšanas iesmiņus iemērc ūdenī uz pusstundu.
- Pagatavo garneļu marinādi, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Garneles uzver uz iesmiņiem, pāri liek marinādi. Ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu marinēties.
- Uzkarsē grilu, garneles car no katras puses 3-4 minūtes, līdz tās izcepušās.
- Pasniegšanas mērcei sajauc kopā majonēzi ar ponzu mērci.
- Garneles pasniedz ar mērci un zaļumiem.
Atbildēt