Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Čili garneles ar majonēzes mērci

maijs 27, 2021 Leave a Comment

Apmaksāts saturs sadarbībā ar “Kikkoman”

Garneles ir viens no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamajiem ēdieniem. Grilējot vai cepot tās ir gatavas dažās minūtēs un ļoti piestāv vasarīgiem salātiem un uzkodu šķīvjiem. Es parasti garneles pirms cepšanas viegli iemarinēju – tas piedod papildus garšas nianses un padara gala rezultātu katru reizi nedaudz citādu. 

Šoreiz garneles viegli iemarinēju Āzijas garšās, izvēloties trīs dažādas mērces – “Kikkoman” sojas mērci, austeru mērci un zivju mērci. Sojas mērce dod vieglu sāļumu, austeru mērce – saldumu, bet fermentētā zivju mērce izceļ pašu garneļu garšu. Čili daudzumu piemēro savai gaumei, bet ķiploku gan neaizmirsti pievienot jebkurā gadījumā! 

Pasniedzu grilētās garneles ar japāņu majonēzi, kas papildināta ar ponzu mērci – šī kombinācija lieliski atsvaidzina garšas kārpiņas. Šo mērci var pasniegt arī pie zivs un citiem jūras produktiem. 

“Kikkoman” produkciju vari iegādāties lielveikalu Āzijas produktu plauktos, kā arī interneta veikalā “Cesars”. Ar pilnu šī ražotāja produktu sortimentu vari iepazīties ŠEIT. 

Izejvielas:

  • 12 garneles čaulās, termiski neapstrādātas (pelēkas)
  • pasniegšanai – laims šķēlēs un zaļumi 
  • 3 grilēšanas iesmiņi

Čili sojas marināde:

  • 1 sarkanais čili, bez sēklām, sagriezts plānās ripiņās (ja vēlies pikantas garneles, sēkliņas vari atstāt)
  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” sojas mērces ar samazinātu sāls saturu
  • 80 ml austeru mērces
  • 2 ēdamkarotes zivju mērces
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura 
  • 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas vai 1 ēdamkarote ķiploku pulvera 

Majonēzes mērcei pasniegšanai:

  • 2 ēdamkarotes “Kikkoman” ponzu mērces 
  • 150 ml majonēzes 

Gatavošana:

  1. Grilēšanas iesmiņus iemērc ūdenī uz pusstundu.
  2. Pagatavo garneļu marinādi, sajaucot kopā visas sastāvdaļas. Garneles uzver uz iesmiņiem, pāri liek marinādi. Ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu marinēties. 
  3. Uzkarsē grilu, garneles car no katras puses 3-4 minūtes, līdz tās izcepušās. 
  4. Pasniegšanas mērcei sajauc kopā majonēzi ar ponzu mērci. 
  5. Garneles pasniedz ar mērci un zaļumiem. 

Filed Under: Receptes, Zivju ēdieni & jūras veltes Tagged With: Austeru mērce, BBQ, Brūnais cukurs, Čili, Garneles, Kikkoman, Ķiploki, Laims, Majonēze, Ponzu, Sojas mērce, Zivju mērce

« Zemeņu biezpiena kūka
Fiksā vasaras siera kūka »

Atbildēt Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm februāris 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j februāris 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Birkas

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpolloki Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Copyright © 2022

 

Loading Comments...